Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović testira pričuve i traži nova rješenja: "Evo vam prilika, pokažite se!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 27.09.23. | 08:18

Dinamo protiv Ponikva (15.30 sati) traži prolaz u osminu finala Kupa u uvertiri derbija na Poljudu

Kao što smo već pisali i prenijeli dio atmosfere iz Gajnica, Dinamo u tom zagrebačkom kvartu danas očekuje 'ludnica'. Ponikve, klub iz četvrtog ranga hrvatskog nogometa (3. NL) dočekuju Modre (15.30 sati) u 1/16 finala Kupa, kao i prije devet godina. Tada je Dinamo jedva slavio (1-2), trener Ponikva bio je isti, Hrvoje Pipinić. Danas, ipak drugačija situacija, kvalitativna razlika između Dinamo i Ponikva još je izraženija, jasno je svima da bi bila velika senzacija, čudo, kad bi Dinamo pao u Gajnicama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Moji će igrači dati maksimum, ići preko svojih mogućnosti pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", rekao je Hrvoje Pipinić, svjestan da bi ga moglo čekati teško poslijepodne na klupi uz Aleju Bolgne. No, jednako i slatko, jer Dinamo ne dolazi baš svaki dan u Gajnice.

"Bit će to jedan lijep događaj za sve nas, pune tribine", dodao je Pipinić. Da, 1500 ulaznica odmah je planulo, naravno, bit će tu i puno Dinamovih navijača. Simpatije Gajničana bit će, vjerujemo, podijeljene, ovog puta neki će sigurno napraviti iznimku i držati palčeve za 'Zelene'.

A Sergej Jakirović, Dinamov trener, ima svoj plan. U Gajnicama će na teren poslati, uglavnom, 'drugu momčad', odnosno igrače, koji dosad nisu puno igrali ili nisu još niti stigli dobiti priliku. Poput Joaquina Sose, urugvajskog stopera, koji je pristigao u Maksimir krajem prijelaznog roka. Naravno, nije isključeno da će Jakirović dati minute i nekome od prvotimaca, da ih malo 'rastrči', ali i da ipak momčad ne izgubi ozbiljnost i čvrstinu. Igrat će i nekoliko Dinamovih juniora, Jakirovićev poziv na utakmicu dobili su Čaić, Vrbančić, Gec i Pavlek. Svi bi oni mogli debitirati u ovoj utakmici, a posebno će to biti emotivno za Luku Vrbančića, koji je u Ponikvama počeo svoj nogometni put.

"Bio bi san snova debitirati za Dinamo na ovom terenu, protiv mog kluba. Naravno, ako zabijem gol, neću slaviti", rekao je Vrbančić, dok je Jakirović kazao:

"Očekujem ozbiljnost od svojih igrača, mi ćemo se tako i postaviti, jer znamo da bi nam moglo biti vatreno, ipak je to Kup."

Kako bi, dakle, mogao izgledati Dinamov sastav u ovoj utakmici? Na golu će sigurno biti Danijel Zagorac, u prvih 11 vjerojatno ćemo vidjeti Sosu i Perkovića, Kulenovića, Halilovića, Sučića, Menala... To su igrači koji vjeruju da zaslužuju više prilika, više minuta i Jakirović im ovom utakmicom na neki način poručuje: "Evo vam prilika, pokažite se." Naravno, očekuje se od njih ozbiljan pristup, uvjerljiva pobjeda, ako žele zaraditi povjerenje trenera i u 'pravim' utakmicama, moraju ovakve prilike koristiti bez dvojbe. A i Jakirović će biti sretan ako pronađe još koje rješenje, ako još malo proširi kadar.

Mogući sastav Dinama: Zagorac - Moharrami, Bernauer, Sosa, Perković - Sučić, Halilović - Menalo, Marin, Rukavina - Kulenović.



Tagovi

GNK DinamoPonikveSergej JakirovićHrvoje PipinićHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti