Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Jakirović protiv Rudeša bez 'pola momčadi', ne može čuvati igrače od kartona!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 12:00

Dinamo tjedan dana prije velikog derbija traži pobjedu protiv 'fenjeraša', sve osim tri boda bio za Modre debakl

Dinamo je u pobjedničkom nizu, tri trijumfa zaredom stigla su u maksimirske vitrine, ni o čemu u Dinamu trenutno ne razmišljaju osim o još tri pobjede do kraja polusezone. Doduše, protiv Ballkanija je za prolaz skupine Konferencijske lige dovoljan i remi, ali zato protiv Rudeša igraju samo pobjede. U subptu (17 sati) u Maksimir stiže 'fenjeraš' Rudeš, s novim trenerom Davorom Mladinom, i neiscrpnom ambicijom još od početka sezone da zaskoči nekog favorita i otme mu bodove. Jasno, iz Dinamova kuta, iz kuta velikog papirnatog favorita, sve osim tri boda značilo bi debakl, samo tjedan dana uoči velikog derbija s Hajdukom u Maksimiru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao i uvijek, prije gotovo svake utakmice, Dinamov trener Sergej Jakirović ima problema s kadrom, prvenstveno s ozljedama. Možemo reći, ne podcjenjujući nikoga da Jakirović ima sreće što je pred njim Rudeš, a ne neka jača momčad, jer, mogao bi u subotu Dinamo istrčati bez gotovo pola momčadi, bez pet-šest uobičajenih prvotimaca. Neće na vratima biti Danijela Zagorca, ozljeda iz Koprivnice nije još do kraja sanirana i priliku će opet dobiti Ivan Nevistić. Nije potpuno zdrav niti Stefan Ristovski, a neće Jakirović riskirati niti s povratkom u momčad Kevina Theophile-Cathrinea.

"Neću riskirati s ozlijeđenima, neću ponoviti grešku kao s Petkovićem", rekao je Jakirović još nakon utakmice protiv Slavena Belupa u ponedjeljak. U tu kategoriju ulaze i Marko Bulat i Martin Baturina, koji isto nisu 100 posto fit, a neće od prve minute opet biti niti Arijana Ademija, koji zbog tih čudnih bonusa iz ugovora s bivšim mu, kineskim klubom, mora dobro računati minutažu. Ući će Ademi opet negdje oko 60.minute, a onda započeti dvoboj s Hajdukom, kao i većinu derbiju dosad.

No, dok mu ozljede kreiraju momčad, Jakirović ne može čuvati igrače, koji imaju dva žuta kartona, oni će morati igrati protiv Rudeša. Petorica su u opasnosti od neigranja protiv Hajduka, među njima Josip Mišić, Dino Perić i Gabriel Vidović, koji bi protiv Splićana trebali biti u prvih 11. Po dva kartona još imaju Kevin Theophile i Mahir Emreli, prvi je, dakle, upitan za Rudeš, drugi je ipak igrač iz drugog plana, koji nije ključna figura za Derbi. Kako god, Dinamo protiv Rudeša mora pobijediti, koga nema, bez njega se, jednostavno, mora!



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićMartin BaturinaStefan RistovskiKevin Theophile-Catherine

Ostale Vijesti