Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Jakirović najavio ogled s Lokomotivom: “Imamo posla s ozbiljnom ekipom”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.08.23. | 13:18

Nakon poraza od Hajduka momčad s Kvarnera upisala je četiri vezane pobjede uz gol razliku 17-2

Nogometaši Rijeke u dobrom su ritmu te puni samopouzdanja dočekuju utakmicu protiv Lokomotive (nedjelja, 21.05 sati). Momčad s Kajzerice nije najbolje otvorila sezonu, ali Jakirović je svjestan da je pred njegovom momčadi izazovna utakmica u kojoj neće biti lako doći do bodova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka u posljednje četiri utakmice bilježi četiri pobjede uz gol razliku 17-2, a i ovog se puta očekuje velika podrška domaćih navijača koji bi opet trebali preplaviti tribine rujevičkog stadiona.

“U goste nam dolazi mlada, potentna momčad koja se dosta promijenila, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Imaju nekoliko talentiranih, potentnih igrača koji su prošle sezone igrali za Jarun. I dalje ne znamo hoće li doći kompletni. Vidim da im je došao Kulenović, ali ne znamo što će biti sa Stojkovićem i Kačavendom, jesu li uopće u sastavu za ovu utakmicu. Bilo kako bilo, pripremit ćemo se najnormalnije. Više vodimo računa kako ćemo mi, jesmo li se uspjeli regenerirati. Ne vjerujem ni da ću poslije posljednjeg treninga odlučiti tko će igrati, već na dan utakmice s obzirom na to da se igra navečer. I dalje imamo rovitih igrača, posljedice udaraca s posljednje utakmice. Zato ćemo na uoči susreta odlučiti kako ćemo i što ćemo”, rekao je na početku konferencije za medije trener Rijeke Sergej Jakirović koji vjeruje da njegova momčad može i dalje nastaviti igrati u visokom ritmu kao u prvim utakmicama sezone.

“Ima onih koji igraju svaku utakmicu, ali ti mladi su zaigrani, na njima vidiš da nisu umorni. Kada ih pitaš, oni su poletni, što je super i očekivano. Ali moramo voditi računa, pogotovo na bočnim pozicijama, jer imaju dosta ponavljanja u oba smjera. Najčešće rotiramo u tom segmentu i u vezi, u kojoj moramo imati energiju da bismo u samoj utakmici proveli zamisli u djelo. Zato mislim da igrači mogu biti rastrčani svih 90 minuta, zato i rotiramo jer je jako bitno da imamo energiju, da smo svježi, gladni utakmica.”

Što se tiče kadra za nadolazeći ogled, trener Rijeke rekao je sljedeće:

“Obregon se oporavio i u petak je normalno odradio trening. Ivanović je dobio neki udarac i bilo je bolno, ali to ne bi trebalo stvarati neke probleme. Banda i Dilaver su se priključili dan kasnije pa očekujem njihov nastup.”

Lokomotiva nije najbolje otvorila sezonu…

“Istina, ali stvaraju puno šansi. Imaju karakter, jer ako gubiš od Varaždina s 2:0 u dvadesetoj minuti, a igraš kao da se ništa ne događa, kao da je 0:0, te na kraju se dvaput vratiš iz minusa od dva gola… Da je do kraja ostala još koja minuta, možda bi i pobijedili. Imamo posla s ozbiljnom ekipom. Meni oni uvijek djeluju rasterećeno, nešto slično kao Varaždin. Izađu na teren i uživaju u nogometu i zato moramo voditi računa da to anuliramo, zaustavimo ih i iskoriistimo njihove mane.”



Tagovi

HNK RijekaRijekaSergej JakirovićHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti