Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jakirović uoči Dinama: “Nadam se da ćemo biti hrabri i nastaviti niz”; Frigan: “Pokušat ćemo nešto uzeti u Maksimiru” (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 13:46

Trener i napadač Rijeke pred novinarima uoči nedjeljnog derbija

Uoči nedjeljnog gostovanja kod Dinama (Stadion Maksimir, 17.30 sati) u utakmici 26. kola hrvatskog nogometnog prvenstva, pred novinare sun a Rujevici u dvorani Orlanda Rivettija izašli trener Sergej Jakirović I najbolji strijelac Matija Frigan.

Rijeka u Zagreb stiže nakon dvije uzastopne pobjede (Istra 1961, Varaždin), dok je Dinamo u zadnje dvije utakmice upisao dva poraza (Šibenik, Istra 1961).

“Čeka nas lijepa utakmica, da pokažemo protiv najbolje momčadi u ligi gdje smo i što smo. Ne ide nam u prilog što je Dinamo u posljednje tri utakmice osvojio samo jedan bod jer sigurno će biti opća mobilizacija u njihovim redovima. Čeka nas težak posao, nadam se da ćemo biti hrabri i da ćemo ono što dogovorimo prikazati na terenu, da vjerujemo u ono što radimo i da ćemo nastaviti u niz. Dinamo je favorit u Maksimir, ali nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i lijepo se prezentirati”, rekao je Sergej Jakirović, trener Rijeke u najavi utakmice.

Matija Frigan vraća se u konkurenciju nakon što je preskočio ogled protiv Varaždina zbog tri žuta kartona.

“Očekuje nas teška utakmica, Dinamo je favorit u ovoj utakmici. Pokušat ćemo maksimalno prenijeti sve što radimo na treninzima i uzeti nešto na Maksimiru”, rekao je Matija Frigan, kako prenosi Rijekina službena stranica.

Inače, na nedjeljnoj utakmici oprašta se od Dinama njegov kapetan Arijan Ademi. Kad se zadnji put protiv Rijeke opraštao kapetan Modrih bio je to Luka Modrić 2008., a domaćin je pobijedio 6:1. Jakirović je tada igrao za goste:

“Dobro smo ušli u utakmicu i onda je Čagalj u 10. minuti dobio crveni nakon prekršaja nad Mandžukićem. Igrali smo s igračem manje i baš smo se Đalović i ja prisjetili te utakmice. Lijepo je bilo za igrati na Modrićevu oproštaju, bila je lijepa kulisa i ništa nije govorilo da ćemo proći tako loše. Tadejević je zabio gol, a bacili smo sve na pozitivu, rekli smo da smo drugo poluvrijeme odigrali 1:1”.

Moguće da će oproštaj Ademija biti dodatni motiv Dinamu.

“Mi ćemo se postaviti tako da im maksimalno otežamo posao. Bih li prihvatio remi? Prihvatio bih, ali vidjet ćemo kako će utakmica teći. Dinamo je naša najbolja momčad i to godinama pokazuju. Imaju vrhunsku kvalitetu i reprezentativce koji su u stanju riješiti utakmicu individualno. Momčadski moramo biti jako dobri, vratar nam mora biti na razini. Dinamo je sigurno favorit”, poručio je Jakirović.

Video konferencije za novinare pogledajte ispod.




Tagovi

Sergej JakirovićMatija FriganHNK RijekaHrvatska nogometna ligaGNK Dinamo

Ostale Vijesti