Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Jakirović na predstavljanju: “Fizička priprema je najveći problem Rijeke, onaj tko neće biti spreman, neće biti s nama” (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.12.22. | 15:54

Novi trener kluba s Kvarnera istaknuo je kako vjeruje da zna što je bio glavni problem Rijeke u prvom dijelu sezone, osvrnuo se na svoj rad u Zrinjskom, ali je isto tako pokazao veliko zadovoljstvo što se vratio u klub čiji je svojevremeno bio igrač.

Gotovo svaki Riječanin istaknut će pobjedu Rijeke na Kantridi protiv Hajduka jednom od najdražih otkako je HNL-a. Nije to bila najvažnija pobjeda, daleko od toga da je bila najveća, ali 4:0 u Jadranskom derbiju uz potpunu dominaciju nešto je što se neće tako brzo zaboraviti. Dva dupla-pasa Sharbinija i Ivanova, a potom i briljantna egzekucija Đalovića u sudačkoj nadoknadi prva je asocijacija na tu utakmicu, a tek će se rijetki sjetiti da je na istoj nastupio i Sergej Jakirović, čovjek koji je 15 godina kasnije predstavljen kao novi trener kluba s Kvarnera.

O Jakiroviću se sve zna. Riječ je o mladom i ambicioznom stručnjaku, a nakon što je napravio sjajne rezultate sa Zrinjskim, odlučio je prihvatiti poziv svojeg nekadašnjeg kluba i vratiti ga tamo gdje isti pripada – u vrh hrvatskog nogometa! Pred popularnim Profom je težak zadatak, svjestan je toga i on sam, ali i kao igrača, a kasnije i kao trenera, krasila ga je odlika da za njega nikad ništa nije izgubljeno te da će se boriti za boje na dresu od prve do posljednje minute kao da sutra ne postoji.

Danas je na Rujevici Jakirović predstavljen kao novi trener Rijeke. Ugovor je potpisan na 2.5 godine uz mogućnost produljenja, a po dolasku je 45-godišnji stručnjak poručio sljedeće:

“Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam ovdje, kad se pojavila ponuda Rijeke obavijestio sam svoj sada već bivši klub i mogu reći da se to nekako poklapalo s mojim ambicijama. Kako u životu, tako i u sportu postoje određeni ciklusi. U Mostaru sam proveo dvije godine i napravili smo jako puno. Došlo je vrijeme za neki novi iskorak, a Rijeka to za mene sigurno je”, rekao je Jakirović.

Zrinjski je ostavio na prvom mjestu Premijer lige BiH, a pregovori između dva kluba su potrajala i koji dan dulje nego što se to prvotno očekivalo.

“Prepreka je postojala na realaciji Rijeka – Zrinjski, ali to je lijepo riješeno na obostrano zadovoljstvo. Nikome nije bilo lako, ali to su odluke koje morate donijeti u životu. Smatram da idem korak naprijed i da je ovo za mene veliki izazov. Došao sam napraviti dobar posao. Ne volim zonu komfora i napravit ćemo sve da na proljeće gledamo drugačiju Rijeku. Ali prije svega moramo dobro zasukati rukave i odraditi dobre pripreme.”


HNL mu je jako dobro znan…

“Već sam radio u Gorici i znam što znači Rijeka u HNL-u. Problema ima i oni se znaju, a naš je zadatak da ih sada rješavamo. Uzroke znamo, posljedice znamo i čeka nas težak posao. Želimo vratiti Rijeku tamo gdje joj je mjesto.”

Što se tiče problema u kojima se Rijeka nalazi, Jakirović vjeruje da zna uzrok.

“Fizička priprema bila je jedan od najvećih problema. Prema informacijama koje sam dobio na uvid u povijest neigranja, tu je puno ruptura, ozljeda… To je znak da je fizička priprema momčadi loša. Rijeka je i dosta golova dobila između 60. i 80. minute i to kad je vodila ili imala neriješeni rezultat. To se može riješiti, imamo zahtjevne pripreme i moje momčadi su bile besprijekorno spremne. To se pokazalo iako imao puno predrasuda prema BiH ligi.”

Za kraj, Jakirović je jasno podvukao sljedeće:

“Onaj tko neće tako raditi s nama nažalost neće biti s nama.”



Tagovi

Sergej JakirovićHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti