Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Jakirović kandidat za klupu Rijeke: „Nitko me nije službeno kontaktirao. Igrao sam u Rijeci, naravno da me zanima“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 31.05.22. | 15:21

Trener Zrinjskog ostvario je povijestan rezultat u susjednoj BiH, a zimus su ga centimetri dijelili od Maksimira.

Sergej Jakirović iza sebe ima fenomenalnu sezonu. Njegov Zrinjski je osvojio je Premijer ligu BiH s čak 28 bodova više od drugoplasirane Tuzle City. U sezoni je izgubio tek jednu utakmicu, a kakav je nogomet njegova momčad igrala najbolje oslikava gol razlika 74:14.

Prije dolaska u Mostar Jakirović je vodio Maribor, Goricu i Sesvete. Igračku karijeru zaključio je 2015. godine, upisao je pet nastupa za reprezentaciju BiH, a jedini trofej u karijeri osvojio je u dresu CSKA Sofije (Bugarski superkup).

Budući da je Dinamo nedavno službeno potvrdio ostanak Ante Čačića na klupi i za sljedeću sezonu, Jakirović je postao otvoren i za neke 'druge opcije'. Jedna od njih je i Rijeka, klub kojeg dobro poznaje i o kojem nikad nije štedio riječi hvale.

„Vidim da je Goran Tomić otišao, a iz Rijeke me još nitko nije službeno kontaktirao. S njim se redovitom čujem i čestitao sam mu, unatoč svemu, na jako dobroj sezoni. Mislim da je izvukao maksimum, ali to je moje mišljenje s obzirom na ono što vidim izvana. Znamo se dugo i imamo skoro identične karijere“, priča Jakirović za NL pa dodaje:

„Još uoči odlaska u Zrinjski rekao sam da želim dolje napraviti dobar rezultat, a ako uspijem, zanimala bi me uvijek ponuda top četiriju hrvatskih klubova. Ako bi do toga došlo, sjelo bi se i razmislilo o toj opciji. Naravno da je Rijeka zanimljiva, pa igrao sam u njoj i znam što ona znači u hrvatskom nogometu.“

Zrinjski je ove sezone bio sjajan…

„Istina, oborili smo sve žive rekorde, osvojili 84 boda, imamo 14 uzastopnih pobjeda, ostvarili smo i 11. pobjedu u gostima… I najmanje smo, samo 14 golova primili. To dosad nitko nikad nije napravio. Završili smo sezonu i sa samo jednim porazom, dosad je taj rekord držalo Sarajevo s dva poraza. Ali iz 30 utakmica, a mi imamo jedan iz 33 utakmice. Zanimljivo, izgubili smo samo od Radnika u Bijeljini, koji je ispao iz lige. Takav je nogomet, čudan. Uglavnom sezona je fantastična. Bilbija je najbolji strijelac, vratar Soldo nije primio gol osam, devet utakmica. Još jedna zanimljiva informacija, kad god je Zrinjski bio prvak države, tada je Real Madrid osvajalo Ligu prvaka, ha, ha… Atmosfera je ovdje odlična, imamo desetak dana odmora i pripremamo se za pretkolo Lige prvaka 5. srpnja.“

Za vrijeme dok je on bio trener Gorice voljelo se reći kako je momčad iz Turopolja 'crna mačka' za Rijeku.

„Rendulić je dio sezone vodio momčad jako dobro, onda su upali u neku rupu, ali ona je nastala u prodaji nekih igrača i prilagodbi novih. Došlo je do smjene igrača, Samir ih je oživio opet, i eto završili su šesti. Uvijek sam smatrao da prvi cilj Gorice mora biti sačuvanje prvoligaškog statusa koliko god to smiješno zvučalo.“

Budući da je ugovorno vezan za momčad iz Mostara, u slučaju da ga Rijeka angažira morala bi se platiti neka odšteta?

„Imam ugovor do 2024. godine. Naravno, postoje klauzule u slučaju kad bi se pojavila neka druga ponuda. Imam jako dobar odnos s ljudima iz kluba. Ugovor su mi produžili ove zime i postao sam prvi trener u BiH kojem je produžen ugovor“, zaključio je Jakirović u razgovoru za Novi list.


Tagovi

Sergej JakirovićHNK RijekaZrinjskiBiH Premijer ligaPremijer liga

Ostale Vijesti