REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Jakiću Gazzetta dala prolaznu ocjenu porazu unatoč, Kvaradoni i Rrahmaniju samo 0,5 više, a Modriću 'sedmica' za "senzacionalan rast"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.02.23. | 09:35

Talijanski mediji slave Napolijevu pobjedu u Frankfurtu, ali i Carla Ancelottija nakon zadivljujućeg preokreta na Anfieldu

Volimo nakon velikih utakmica zaviriti u La Gazzettu dello Sport, nekadašnju sportsku Bibliju koja do dan-danas održava renome stroge, ali pravedne ocjenjteljice nastupa nogometaša, za što su najzaslužniji njeni nogometni urednici i novinari.

Tako je nakon utakmice Eintrachta i Napolija (0:2) najbolje ocijenjeni domaći igrač vratar Trapp (7), a još su dvojica iz postave trenera Olivera Glasnera (5) dobili pozitivne ocjene: naš Kristijan Jakić i vezist Daichi Kamada (po 6).

Hrvatski reprezenativac igrao je u sredini obrane u 3-4-2-1 domaćih, “izletio je u prazno na Anguissu uoči drugog pogotka, ali do kraja utakmice je bio jedini u obrani preko kojeg nije puštalo”.

U momčadi Luciana Spallettija (8), napadač Osimhen je dobio 8, kao i Lozano, spomenuti Anguissa 7,5, kao i Lobotka, a Hviča Kvarachelija, alias Kvaradona, asistent za 0:2, samo 6,5, kao primjerice stoper Amir Rrahmani, nekadašnji igrač Splita, Lokomotive i Dinama, za koga je istaknuto “čvrst, pažljiv, bez greške u najmeštanju zaleđa, nikad ne riskira u predviđanju, dobro se postavlja, suparnici se odbijaju od njega”.

Pogledali smo, naravno, i Gazzetine ocjene s utakmice Liverpool – Real Madrid (2:5). Najbolje je ocijenjen Vinicius (8,5), trener Ancelotti (8), zatim Benzema i Militao po 7,5, a naš Luka Modrić sa 7, kao i Nacho koji je zamijenio Alabu i učvrstio obranu Kraljevskog kluba. Vratar Courtois je dobio 5.

Za Modrića piše: “neke poteškoće na početku, potom je senzacionalno rastao; asistencija Militau iz slobodnjaka, začeo peti gol”.

Kod Redsa, vratar Alisson Becker 4, kao i stoper Gomez, trener Jürgen Klopp 4,5, Van Dijk, Milner i Gakpo po 5, Bajčetić 6, a najbolje je ocijenjen Salah (7). (nl)



Tagovi

Liga prvakaGazzetta dello SportEintracht FrankfurtNapoliLiverpoolReal MadridKristijan JakićLuka Modrić

Ostale Vijesti