REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Iznenađenje, to sam ja: Niželigaš Versailles danas lovi povijesno finale Coupe de Francea protiv Nice

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 18:51

Ima li četveroligaš šanse u gostima kod Nice?

Prošle sezone je to bio niželigaš Rumilly Vallieres, danas je to Versailles. Francuski kup, golemo natjecanje koje se proteže od Tahitija sve do Pariza, stiglo je danas do poluzavršnice. U konkurenciji su očekivano ostali uglavnom prvoligaši, ali trendovima prkosi maleni Versailles, klub koji dolazi iz predrgađa Pariza. Premda svi poznaju Versailles po velebnim dvorcima kralja Luja XIV, danas ćemo Versailles gledati u ulozi nogometnog autsajdera koji ima jedinstvenu priliku usred Azurne obale, na stadionu Allianz Riviera, izbaciti favoriziranu Nicu.

Prije nego li se bacimo na ovaj kup kuriozitet, valja se prisjetiti kako je to izgledalo prošle sezone. Naslov je otišao u Pariz kod PSG-a, a u polufinalu je maleni pripadnik šeste lige Rumilly – Vallieres na svom malenom stadionu ugostio Monaco Nike Kovača. Završilo je 5:1 za goste, ali valja naglasiti kako je domaćin nekoliko minuta imao vodststvo uz san o prolasku u veliko finale.

Do iznenađenja nije došlo, ali ne znači da danas neće. Ipak je Versailles u osmini finala izbacio drugoligaša iz Toulousea i to nakon 90 minuta muke u gostima uz dva crvena kartona i kasni gol junaka Djoca kojem bi navijači najradije poklonili dvorac. Danas ulozi rastu, prođe li Versailles u finale, čeka ih Stade de France i bolji iz susreta Nantes – Monaco koji je na rasporedu idućeg tjedna.

Ovo je naravno najveći klupski uspjeh kada je u pitanju kup, premda stariji navijači pamte 2010. godinu i veliki trk do dalekog devetog kola u kojem je između ostalog pao i drugoligaš Dijon.

(1.30) Nice (5.00) Versailles (9.00)

Prilika za zaradu u ovom susretu itekako postoji. Ako vjerujete u iznenađenja, možete dobro zaraditi. Germania nudi visoki tečaj 9,00 na njihovo slavlje, a kao što znamo iz iskustva drugih kup natjecanja, niželigaši često, u duhu borbe Davida i Golijata, odlaze sa teških gostovanja uz puni plijen u svojim rukama.

 

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



 


Tagovi

Nicefrancuski kup

Ostale Vijesti