REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Između Svetaca i Čekićara: Duje odletio za Otok, hoće li 'napokon' uspjeti realizirati transfer?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 12:57

Dva engleska kluba žele hrvatskog stopera kojem dolaskom Igora Tudora u OM stvari nisu krenule nabolje kao što se to očekivalo.

Ponovno je Duje Ćaleta-Car aktivan posljednjeg dana prijelaznog roka. Ista priča vrijedila je i prije godinu dana, ali hrvatski branič na kraju ipak nije napustio Marseille. Danas, opet isto! Neki engleski mediji javljaju kako je Ćaleta-Car otputovao za London kako bi finalizirao transfer, ali kad se postavi pitanje gdje, onda odgovora nema. Naime, Duje je želja Southamptona i West Hama, s tim da ga Sveci pokušavaju pridobiti time što mu 'obećavaju' mjesto u početnoj postavi budući da ga vide kao idealnu zamjenu za Jana Bednareka. S druge strane, West Ham nije najbolje otvorio novu sezonu, primaju dosta pogodaka, a dolazak Kehrera zasad se nije pokazao najidealnijim pa tako Moyes smatra da mu treba još pokoje rješenje za mjesto centralnog braniča.

25-godišnji Šibenčanin je u Marseille stigao prije četiri godine iz Red Bull Salzburga za 19 milijuna eura. Ove sezone je za francuskog velikana upisao tek jedan nastup, a iako se vjerovalo da će dolaskom Tudora postati 'alfa i omega' obrane OM-a, to se nije dogodilo. Budući da mu ugovor ističe sljedećeg ljeta, iz kluba su ga spremni prodati, ali bi isto tako na njemu voljeli i zaraditi, što će se ipak teško dogoditi. Naime, svjesni su Englezi pozicije Ćalete-Cara i OM-a te će to pokušati iskoristiti. Naravno, tako da plate manje…

Zasad se ne spominje nikakva cifra, ali je poznato sljedeće: OM bi ga prodao, dva engleska kluba bi ga dovela, a Duje bi rado promijenio sredinu.

Čekićarima bi dovođenje Ćalete-Cara mogao postati prioritet 'deadline daya' ako ostanu bez Dawsona, stoga eventualni transfer ne bi bio nikakvo iznenađenje. Čekamo bijeli dim, zasad nam ne preostaje ništa drugo…


Tagovi

Duje Ćaleta-CarSouthamptonWest HamLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti