REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Izgubljena bitka: Talentirani srpski veznjak odabrao Njemačku

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 12:25

Aleksandar Pavlović igra s našim Lovrom Zvonarekom u Bayernu

Sjajni 19-godišnji veznjak Bayerna, koji ima i srpsku putovnicu, dobit će poziv trenera Juliana Nagelsmanna za prijateljske utakmice u ožujku, prenose njemački mediji ekskluzivu Bilda, koji je tu vijest raspalio na naslovnici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je prvotno trebao igrati za njemačku U21 momčad, Pavlović je u najbolju reprezentaciju priključen umjesto Leona Goretzke.

"Prema informacijama Bilda, izbornik Julian Nagelsmann u iduće dvije prijateljske utakmice igrat će bez jedne od zvijezda Bayerna, Leona Goretzke! Ova odluka je ozbiljno iznenađenje, jer Goretzka se počeo vraćati u formu. Ipak, neće sudjelovati u važnim oglednim utakmicama protiv Francuske 23. i Nizozemske 26. ožujka, a umjesto njega priliku će dobiti njegov mlađi suigrač Aleksandar Pavlović", stoji u tekstu najtiražnijeg europskog lista.

"Ovo je i važan signal srpskom savezu koji se još uvijek bori za dragulja Bayerna. Podsjetimo, Pavlovićev otac je iz Srbije, pa bi i on mogao izabrati Srbiju. Ali ovaj potez Nagelsmana definitivno ga približava Njemačkoj."

Tu je praktički kraj nada naših istočnih susjea da bi Pavlović mogao zaigrati za Srbiju, iako je prošlog vikenda u Münchenu boravila delegacija Nogometnog saveza Srbije predvođena izbornikom Draganom Stojkovićem i pokušala uvjeriti asa Bavaraca da zaigra za Orlove.

Piksi je razgovarao i s Aleksandrovim roditeljima, no čini se da to nije pomoglo. Pavlović je odlučio igrati za zemlju u kojoj je rođen i u kojoj gradi nogometno ime.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Pavlović je ove sezone za Bayern odigrao 12 utakmica u Bundesligi i dvije u Ligi prvaka. Pod Thomasom Tuchelom nametnuo se kao standardni prvotimac.

Pavlović bi za Njemačku trebao debitirati 23. ožujka kada Njemačka gostuje kod Francuske u prijateljskom dvoboju, no jasno je da puca na mjesti među 23 već na Euru.

Za kraj, da pojasnimo: čak i ako na terenu protiv Francuske i Nizozemske provede 90 minuta, Aleksandar Pavlović će ipak moći promijeniti odluku i zaigrati za drugu reprezentaciju. Pravila FIFA-e nalažu da svaki igrač mlađi od 21 godine može igrati tri utakmice za seniorsku reprezentaciju prije nego što se predomisli. Tek četvrta ga definitivno veže uz konkretnu reprezentaciju.

Ali, prema pisanju srpskih medija, ovo je izgubljena bitka! (G)



Tagovi

Aleksandar PavlovićBayernNjemačka nogometna reprezentacijasrpska nogometna reprezentacijaLeon GoretzkaDragan Stojković

Ostale Vijesti