Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Izbornik Malte stišava očekivanja pred Hrvatsku: Ne smijemo se zavaravati pozitivnim rezultatima

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 17:15

Malta dočekuje Hrvatsku idući četvrtak u Ta'Qali.

Iako je 'mindset' igrača i navijača još uvijek u klupskom nogometu, danas su na rasporedu utakmice četvrtog kola Europske i Konferencijske lige, a onda se za vikend igra još jedno prvenstveno kolo prije nego što se reprezentativni igrači okrenu svojim državnim obavezama, utakmice posljednjeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022 su pred vratima.

Hrvatska reprezentacija za točno tjedan dana (11. studenog) gostuje u malteškom Ta'Qualiju kod Malte, a tri dana kasnije, u subotu 14. studenog na Poljudu dočekuje Rusiju.

Misli hrvatskih navijača su svakako na tom posljednjem dvoboju koji će, po svemu sudeći, odlučivati o direktnom putniku u Katar. Pobjednik i u ruskom slučaju neporaženi putuje u Katar a drugoplasirana momčad skupine mora u pakao najtežih dodatnih kvalifikacija do sada.

No, prije tog dvoboja Rusijia dočekuje Cipar, a Hrvatska gostuje na Malti. Hrvatska protiv otočana očekuje rutinsku pobjedu. U devet dosadašnjih dvoboja Hrvatska je protiv Malte upisala osam pobjeda, a jedna utakmica, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. kada je Hrvatska već bila sigurna, završila je neodlučenim rezultatom.

No, s Maltom nije uvijek bilo lagano. U prvim dvjema dvobojima, prije više od 12 godina, Vatreni su kao treći na svijetu dvaput teškom mukom dobili Maltežane, a nije bilo lagano niti srebrnim Vatrenima u Rijeci. Malta je držala 'nulu' do 62. kada je Perišić poentirao, a onda su Luka Modrić i Josip Brekalo upisali naizgled uvjerljivu 3:0 pobjedu.

Malteški nogomet nesumnjivo raste. Reprezentacija koja je donedavno bila zadovoljna sa svakim osvojenim bodom u kvalifikacijama, u aktualnima drži pretposljednje mjesto s pet osvojenih bodova. Uvjerljivo su (3:0) svladali Cipar, remizirali sa Slovačkom i Ciprom (oba puta 2:2), namučili Rusiju, Hrvatsku Sloveniju...

Država je, nazovimo to tako, pala u euforiju, a domaća javnost očekuje još pokoji bod u posljednja dva kola, protiv Hrvatske na i Slovačke na Malti.

Domaći izbornik Devis Mangia još nije objavio popis igrača za taj dvomeč, ali je održao konferenciju za medije na kojoj je 'stišao' euforiju pred dvoboje pred Hrvatskom i Slovačkom".

"Svjestan sam da je momčad napravila veliki napredak u ovim kvalifikacijama, da se igračima dignulo samopouzdanje. No, moramo ostati čvrsto stajati na zemlji. Ne smijemo podizati očekivanja i očekivati da smo bolji od naših idućih suparnika", rekao je Mangia i dodatno obrazložio pozivanje na oprez:

"Ovo je dugoročni projekt, cilj je napredovati korak po korak, ne mogu se svi rezultati vidjeti odmah".




Tagovi

Maltamalteška nogometna reprezentacijaHrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti