Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Iz talijanskog kuta: Oršić u rangu Leaa, iznadprosječna ocjena još samo jednom igraču Modrih

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.09.22. | 08:05

U svojim ocjenama La Gazzetta dello Sport kritizirala i trenera Čačića zbog premalo inicijative prema naprijed

Talijanski su mediji zadovoljni su onime što je prikazao Milan protiv Dinama, uostalom, bila je to prva pobjeda Rossonera u Ligi prvaka na svom travnjaku u zadnjih devet godina! Na prvu nevjerojatan podatak, ali točan, uostalom, nije Milan godinama niti igrao najelitnije nogometno natjecanje.

La Gazzetta dello Sport, koja slovi kao najrealniji sportski medij u Italiji, igru Milana ocijenila je 'sedmicom', istaknuvši upravo da je to prva domaća pobjeda nakon toliko godina i da se Milan sve više nameće dobrim igrama.

Ocjene Milanovih igrača kreću se od 6 do 7, najvišu 'sedmicu' zaradio je Leao uz opis: 'bio je previše rastrojen pred golom u startu, ali onda s izborenim jedanaestercem i asistencijom za 2:1 mijenja igru'.

Istu je ocjenu dobio i strijelac trećeg gola, Pobega, Hernandez, Tonali, Bennacer, Giroud, Saelemaekers i Diaz dobili su 6,5, ostalima je pripala šestica.

Dinamova igra, zato, nije zaradila odveć pohvala u Gazzetti, bez obzira što se činilo na trenutke da Modri dobro pariraju i da nisu daleko od izjednačenja. Dinamova igra zaradila je ocjenu 5 uz objašnjenje: "povremeno dobra momčadska igra, ali pojedinačne greške omogućile su Milanu bijeg."

Pojedinačno, samo su dvojica igrača dobila iznadprosječne ocjene, Oršić je dobio sedmicu, Moharrami 6,5, Petković i Livaković 'šestice', ostali ispod toga.

Evo, Gazzettinih ocjena dinamovcima:

Livaković 6 - Reprezentativni vratar bio je čudesan protiv Chelseaja, ovdje nije bio u tom izdanju. Ali, ne mogu mu se zamjeriti primljeni golovi.

Ristovski 5,5 - Kapetanu reprezentacije Makedonije Italija ovaj put nije pružila zadovoljstvo. Izgubio se kad je izišao Moharrami, pogledajte samo treći pogodak.

Šutalo 5 - Nije on bivši igrač Atalante, taj je ozlijeđen, već mladić koji se preplašio Girouda. Gubio je duele, ali prije svega, skrivio kazneni udarac.

Perić 5,5 - Drvena lijeva noga. Došao je u problem kad ga je Saelemaekers natjerao na grešku. Izgubio devet lopti.

Moharrami 6,5 - On je trebao imati najteži zadatak, budući da je s desne strane bio Hernandez. Umjesto toga, on je napadao i branio se, zaposlio Maignana, spriječio Leau skoro čisti gol.

Ivanušec 5 - Nesposoban organizirati igru, bio je 'u bolovima' dok je Tonali igrao pokraj njega.

Mišić 5,5 - Središnji stražar, nudi pomoć oko Diaza, ali griješi, čak i tehnički. Kreće s dva pogrešna dodavanja koja donose priliku Milanu. Pokušava se boriti, ali popušta.

Ademi 5 - Još jedan Makedonac koji je kaznio Azzurre, ovog puta nije kaznio Milan. Išao uglavnom na Bennacera, bio je prespor, nekoliko puta su ga Milanovi igrači zaustavili u korijenu.

Ljubičić 5 - Najslabiji Dinamov igrač! Želio se predstaviti kao Hernandezov dvojnik, ali imao previše problema, 14 krivih dodavanja, griješio u serijama. A čak je i nadamšen kod gola za 2:1.

Petković 6 - Bivši član mnogih talijanskih klubova, nikad nije zabio gol u Serie A, a i sad je ostao na nuli. Ali nakon što u ga zaustavili Kalulu i Tomori, našao je dodavanje za gol.

Oršić 7 - Najbolji u Dinamu! Njegova dobra reputacija brinula je igrače Milana. S pravom! Brz je s loptom i vidi mjesta kroz koja može proći. Pokušao u prvom dijelu, u drugom zabio za 2:1.

Špikić 5 - Ušao nakon sat vremena umjesto Moharramija. Naslijedio njegove obveze na desnoj strani, ali i otvorio krilo Hernandezu za dodavanje Pobegi za 3:1.

Drmić 5,5 - Ušao u završnici umjesto Ristovskog, nije ima vremena išta promijeniti

Marin - Zamijenio Oršića, imao malo vremena, ali dobio opomenu zbog prekršaja na Calabriji.

Trener Čačić 5,5 - Smatra se fleksibilnim trenerom, bira između igre s 'pet' i 'četiri', ali uz malo inicijative, osim u kontrama. I nakon 2:1 nije uspio do kraja inzistirati na golu.

Srijeda, 14. rujna

Skupina E

Milan – Dinamo 3:1

Chelsea – RB Salzburg 1:1

Srijeda, 5. listopada

RB Salzburg – Dinamo     18.45

Chelsea – Milan     21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoMilanLiga prvakaAnte ČačićMislav OršićBruno PetkovićSadegh Moharrami

Ostale Vijesti