REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Iz Rusije s Ljubavlju: Akinfeev u Moskvi postao rekorder lige

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 21.08.21. | 16:33

Reprezentativni vratar ušao u legendu ruskog nogometa

Jakov Surać je, barem prema statistici hrrvatskog nogometa, čovjek s najviše nastupa u 1.HNL. Zaigrao je čak 478 puta, što je skoro za stotinu više od drugog na tablici, Miljenka Mumleka. Ostatak prve desetorice redom čine neaktivni igrači koji su objesili kopačke o kiln, tek je Ivan Krstanović, kao šesnaesti po redu, prvi s liste koji i dalje igra nogomet.

Zašto ovo govorimo? Naime u Rusiji smo ispratili jedan jubilej koji pokazuje koliko je vratar Akinfeev vjeran ruskoj Premier Ligi. Danas je, na susretu protiv Akhmata iz Groznog upisao svoj 490. Nastup u ligi, čime je prestigao još jednog ligaškog kapitalca Ignashevitcha. Da stvari budu bolje, Akinfeev je cijelu svoju karijeru, bez iznimke, proveo kao igrač moskovskog CSKA, čak je prošao i njihovu omladinsku školu.

Što se reprezentacije tiče, Rusa pamtimo s Mundijala u Rusiji gdje je vodio svoju reprezentaciju do četvrtfinala. Protiv Vatrenih u raspucavanju nije mogao, ali je zato u klupsku vitrine sa suigračima donio veliki broj nacionalnih prvenstava koje je CSKA sakupio u posljednjih desetak godinA.






Tagovi

Igor AkinfejevCSKA Moskva

Ostale Vijesti