Dusko Marusic/PIXSELL
Dusko Marusic/PIXSELL

Iz Pule u Rijeku: Damir Mišković na mjesto sportskog direktora dovodi člana Izvršnog odbora HNS-a?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 13:21

Još uvijek nisu poduzeti konkretni potezi, ali razgovori traju.

Darko Raić-Sudar uskoro bi mogao postati novi sportski direktor Rijeke. On je jedan od kandidata za poziciju koja je ostala upražnjena odlaskom Roberta Palikuče, ali dogovor još uvijek nije postignut.

Raić-Sudar je član Izvršnog odbora HNS-a. Prvi čovjek Istarskog NS-a postao je u ljeto 2019. dok bi sada, kad mu istekne četverogodišnji mandat, istu funkciju mogao nastaviti raditi i naredne četiri godina. Naravno, to sve vrijedi u slučaju da ne postane sportski direktor Rijeke.

Nekadašnji veznjak Cibalije i Istre 1961 je samo jedan od kandidata za novog sportskog direktora Rijeke, njegov dolazak na Kvarner je sve samo ne 'gotova stvar', ali razgovori na tu temu postoje.

U Rijeci pušu i na hladno budući da će se grijesi Roberta Palikuče još neko vrijeme ispravljati te si ni u kojem slučaju ne smiju dopustiti da njegov nasljednik bude jednako neuspješan. Jakirović je trener, a ne menadžer engleskog tipa što je primjerice u Slaven Belupu Zoran Zekić te mu je sportski direktor neophodan. No, važno je naglasiti, da je sinergija i 'ista frekvencija' između sportskog direktora i trenera nevjerojatno važna ako klub želi ostvarivati dobre rezultate. Uostalom, dobar primjer toga vidimo baš sada u Puli gdje Garcia i Bjelanović očito dijele ista (ili jako slična) razmišljanja glede nogometa i potencijalnih pojačanja radi čega Istra 1961 kontinuirano napreduje otkako se spomenuti dvojac spojio na Aldo Drosini.

Inače, Raić-Sudar je svojevremeno radio kao trener Istre 1961, a protiv Rijeke je na omjeru od jedne pobjede i četiri poraza. Posljednju pobjedu Istre 1961 u HNL-u na Aldo Drosini protiv Rijeke potpisao je upravo on, a iako je Kekova momčad u tom ogledu bila puno dominantnija, Zeleno-žuti su pogotkom današnjeg veznjaka Slaven Belupa Davida Puclina osigurali minimalnu pobjedu.

Pregovori traju, ali isti su puno stresniji za Miškovića nego Raić-Sudara budući da predsjednik Rijeke zna kako ne smije ni najmanje pogriješiti odabirom novog sportskog direktora. Jer, ako dođe još jedan 'Palikuča', onda bi se kuća zaista mogla zapaliti. I to unatoč svim sjajnim stvarima koje se događaju posljednja dva mjeseca…



Tagovi

HNSHNK RijekaRijekaDamir MiškovićDarko Raić-Sudarsportski direktor

Ostale Vijesti