Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Iz hrvatskog u austrijskog fenjeraša: Gorica i Hartberg dogovorili posudbu veznjaka

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.02.23. | 13:23

U posudbu je ugrađena i mogućnost otkupa ugovora.

Do kraja aktualne sezone Gorica je ustupila Hartbergu usluge 25-godišnjeg austrijskog veznjaka Dominika Prokopa, s tim da je u posudbu ugrađena i mogućnost otkupa ugovora, objavili su iz turopoljskog kluba na svojim društvenim mrežama.

Prokop je u Goricu stigao početkom sezone, ali je dosad u HNL-u skupio svega šest nastupa i dvije asistencije. Kako se nije uspio nametnuti, 25-godišnji veznjak ofenzivnih sklonosti odlučio je napustiti posljednju momčad hrvatskog prvenstva, a karijeru će nastaviti u posljednjoj momčadi austrijske Bundeslige.

Podsjetimo, Prokop je dijete Austrije Beč, bio je mladi austrijski reprezentativac i velika nada austrijskog nogometa, a pamte se i njegovi pogoci Rijeci u grupnoj fazi Europske lige. Prije dolaska u Goricu igrao je za njemački Wehen Wiesbaden, a kad je došao u Turopolje stavio je potpis na dvogodišnji ugovor.

Posljednju utakmicu za Goricu odigrao je još u listopadu prošle godine, a njegovim dovođenjem u Hartbergu se nadaju da će se riješiti problema u kreaciji. U novom klubu dočekat će ga dvojica Hrvata, Marko Karamarko i Matija Horvat, a priliku za debi imat će već ove nedjelje kad njegova momčad gostuje kod pretposljednjeg Rieda. (I.A.S.)



Tagovi

HNK GoricaDominik ProkopHartbergAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti