Borna Jakšić/PIXSELL
Borna Jakšić/PIXSELL

Iz Hajduka odlazi gotovo cijela jedna momčad, pitanje je koliko će igrati do kraja sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 08:01

Nisu se baš iskazali, pa će se Bijeli s njima vjerojatno rastati, bez obzira tko bude sportski direktor

Hajduk će po svemu sudeći završiti sezonu bez trofeja, matematički ima još šanse, ali tome se mogu nadati samo najveći optimisti, jer na Poljudu je velika kriza igre i upravljanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je splitski klub ostao bez predsjednika Lukše Jakobušića, trenera Mislava Karoglana, da bi ostavku dao i sportski direktor Mindaugas Nikoličius koji će ostati do kraja sezone, pitanje je tko će od igrača otići kada završi prvenstvo.

Lista je duga, a slagat će je novo rukovodsto ukoliko Nadzorni odbor uskoro nađe novog predsjednika koji bi trebao izabrati sportskog direktora, a on trenera za novu sezonu. Izvjesno je da je će Hajduk napustiti gotovo cijela jedna momčad

Vidjet ćemo koga će do kraja sezone stavljati Jure Ivanković, jer puno ih je na odlasku, rastanku zbog isteka ugovora, ali i mogućnošću raskida jer su podbacili, nisu se iskazali kao pojačanja.

Dino Mikanović, Nikola Kalinić, Vadis Odjidja-Ofoe i Filip Čuić približavaju se kraju ugovora, upitno je s kim će se nastaviti daljnja suradnja. Kalinić je htio odigrati još ovu sezonu i okititi se trofejom, a hoće li pokušati još i u idućoj sezoni ili otići u mirovinu, ovisi samo o njemu, ali isto tako je i struka ta koja odlučuje.

Tri igrača su na posudbi u redovima Bijelih, najvažniji je Ivan Perišić koji je došao na nagovor predsjednika Jakobušića, a najavljen je da je pao dogovor i za iduću sezonu, no odlaskom prvog čovjeka kluba, sada je sve pod znakom pitanja. Velika stvar bila bi da Perišić ostane u Hajdukovu dresu, vidjelo se u Rijeci koliko je opasan nakon povratka od teške ozljede. No, pred njim je Euro, svi se nadaju da će tamo biti akter, a kao takav postaje zanimljiv jakim inozemnim klubovima

Laszlo Kleinhesler i Josip Brekalo trebali su biti velika pojačanja, ali nisu pružili ono što se od njih očekivalo. Mađar se vratio u reprezentaciju, ali je u Hajduku ostao nedorečen, jer mu je često miijenjana pozicija, dok je Brekalo, koji je isto došao s misijom povratka u nacionalnu vrstu, premalo igrao jer je bio i ozlijeđen.

Premda imaju važeće ugovore, lako mogući su raskidi s još trojicom igrača koji nisu dali ono što su trebali. Prvi je Francisco Ferro koji je oporavio od ozljede, ali u konkurenciji s Filipom Uremovićem i Zvonimirom Šarlijom nije imao mjesta. Aleksandar Trajkovski također nastupa za reprezentaciju svoje države i nije imao dovoljnu minutažu jer se i on borio s ozljedom, a da je nešto posebno napravio osim pogotka kada je mijenjao Marka Livaju, ne pamtimo. Treći na listi otpisanih s ugovorom mogao bi biti Ismael Diallo koji je potpuno podbacio otkako se kao prvak bez odigrane minute vratio s Afričkog kupa nacija. Osim toga, za iduću sezonu, a možda i ranije, trebao bi biti spreman Dario Melnjak, dok je tu i nadolazeći mladi igrač iz Akademije Šimun Hrgović. Pod upitnikom je i Yassine Benrahou, koji je ostabio nešto bolji trag, ali ga nije bilo u važnim ulogama u velikim utakmicama.

Ima i onih koji su zanimljivi tržištu i mogu potencijalno napuniti Hajdukov račun poput Rokasa Pukštasa i Nike Sigura, dva najvjrjednija eksponata, a interesantan za prodaju može biti i Emir Sahiti.



 


Tagovi

HajdukLjetni prijelazni rok 2024.Lukša JakobušićMislav KaroglanMindaugas NikoličiusJure IvankovićNikola KalinićVadis Odjidja-OfoeDino MikanovićFilip ČuićLaszlo KleinheislerJosip BrekaloIvan PerišićFerroAleksandar TrajkovskiIsmaël DialloYassine BenrahouEmir SahitiRokas PukštasNiko SigurHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti