Zeljko Hladika/Pixsell
Zeljko Hladika/Pixsell

Iz Down Undera, preko Dinama i Britanije do Dubrovnika: Mark Viduka ulazi u GOŠK? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 13:46

S predsjednikom kluba razgovarao je o izgradnji nogometnog stadiona Arena Dubrovnik

Mark Viduka jedan je od najboljih australskih nogometaša u povijesti. Na europsku scenu stigao je na velika vrata igrajući za zagrebački Dinamo, tadašnju Croatiju, a potom je u dresovima slavnih britanskih klubova Celticu, Leedsu, Middlesbroughu i Newcastleu zabio fantastičnih 122 pogotka. Od aktivnog igranja oprostio se prije 13 godina, i okrenuo se poduzetništvu.

Viduka inače ljetuje u Lozici, naselju kraj Dubrovnika te je za Dubrovačku televiziju, zajedno s predsjednikom GOŠK Dubrovnika 1919 Perom Vićanom progovorio o projektu izgradnje nogometnog stadiona s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima te podzemnim garažama u Lapadu “Arena Dubrovnik”, ali i o potencijalnom ulasku u dubrovačkog trećeligaša.

"Naravno da je jedna od ključnih tema razgovora s Vidukom bio nogomet i GOŠK. Viduka je pokazao određene interese za pomoć. Viduka je čuo da će se raspravljati o “Areni Dubrovnik”, kapaciteta primjerenog veličini i značaju našeg grada, ne samo za nogometne utakmice već i ostale manifestacije. Viduka ima sjajne kontakte u Australiji i ostatku zapadnog svijeta i spreman je pomoći", rekao je Pero Vićan, a potom se DU TV-u obratio i sam Viduka:

"Drago mi je jer će se napokon izgraditi taj stadion, da se taj dio grada malo uredi. To otvara brojne mogućnosti, kao i pozivanje klubova iz svih dijelova svijeta na pripreme u Dubrovnik, grad koji je poznat u cijelom svijetu. Šteta bi bilo ne iskoristiti tu priliku. Imam dosta prijatelja i kontakata iz cijeloga svijeta te bih na neki način mogao pomoći".

Hoće li Viduka postati predsjednik kluba?

"Jako sam dugo u nogometu, ne treba mi taj stres", rekao je za kraj Viduka čime je dobacio mogućnost preuzimanja kluba.

(R.V.)


Tagovi

GOŠK DubrovnikMark Viduka

Ostale Vijesti