Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Ivkovića na klupi Intera zamijenila legenda hrvatskog nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 20:28

Zanimljivo, u svlačionici novog kluba zateći će Nikolu Soldu, sina bivšeg Vatrenog, kojeg je Lončarević svojevremeno trenirao.

Tomislav Ivković u subotu je napustio klupu Diva iz predgrađa, no u Zaprešiću nisu dugo oklijevali već su mu ubrzo našli zamjenu. Naime, klupu Intera preuzima legendarni brk hrvatskog nogometa, Ilija Lončarević.

Predstavljati 76-godišnjeg trenera uistinu nema potrebe. Ukratko ćemo napisati da je vodio sve relevantnije klubove u Zagrebu i okolici, bio je u Slavonskom Brodu, na avanturama u Libiji i Albaniji, a na zaprešićku klupu vraća se četvrti put. Svojevremeno je potpisao s Interom osvajanje Kupa 1992. godine, vratio klub u elitu 2003. godine i kako i sami kažu, najuspješniji je trener u njihovoj povijesti.

Međutim, ovaj put dolazi u drugačije okolnosti s obzirom na to da Inter igra u Drugoj HNL, gdje se grčevito bori za opstanak. Tek je 15., a posljednji Solin ima dva boda manje. U posljednjoj utakmici izgubio je od Dubrave Tim kabel, nakon čega je Ivković dignuo sidro.

„Ovo je neka vrsta devijacije, jer sam prošlog ljeta, nakon što sam napustio HAŠK, rekao da više neću voditi nijednu momčad. No, poziv iz Intera ponukao me da ponudu prihvatim iz emocionalnih i moralnih razloga. Želim pomoći ovom klubu, a nakon posljednjeg drugoligaškog kola, prestat će i moj angažman. Neću se prestati baviti nogometom, ali momčadi više neću voditi. Što se tiče Interove situacije, na utakmici s Dubravom vidjelo se da su igrači pukli pod spoznajom da su zapravo kvalifikacije za ostanak već počele. Na nama je sada što prije vratiti se u odgovarajuće stanje, počevši već od gostovanja kod Orijenta“, rekao je Lončarević za službenu stranicu kluba.

Zanimljivo, u svlačionici novog kluba zateći će Nikolu Soldu, sina bivšeg Vatrenog, kojeg je Lončarević svojevremeno trenirao.


Tagovi

Ilija LončarevićTomislav IvkovićInter Zaprešić

Ostale Vijesti