Dejan Rakita/PIXSELL
Dejan Rakita/PIXSELL

Ivković vs. Jakirović: Borac prekinuo niz Zrinjskog, ali Plemići ostali na +19 osam kola prije kraja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 19:17

Domaći su napravili samo tri prekršaja i ostali u borbi za drugo mjesto jer je I Tuzla City remizirao

Borac i Zrinjski remizirali su 1:1 u derbiju 25. kola Premijer lige BiH u derbiju hrvatskih trenera Tomislava Ivkovića i Sergeja Jakirovića. Plemići su tako prekinuli niz pobjeda koji je trajao 14 kola, od 26. rujna prošle godine, ali u svakom slučaju naslov prvaka im ne gine. Borac se, pak, bodom približio Tuzla Cityju na drugoj poziciji. Tuzlaci su remizirali 3:3 s Radnikom i bit će zanimljiva borba za drugo mjesto do kraja sezone.

 Gosti iz Mostara su bolje počeli, da bi domaći potom napravili mali pritisak. U 14. minuti Barišić je šutirao nakon kornera glavom, ali malo preko grede. Četiri minute nakon toga, prelijepa lopta Melega za Ayaza, koji ju je vratio u šesnaesterac, a Lukić pogodio za 1:0.

Nije se dugo čekao odgovor Zrinjskog. Ćorluka je ubacio u 25. minuti, a Jukić pogodio za 1:1, što je na kraju bio i konačan rezultat. Minutu prije toga Nemanja Bilbija je imao dobru šansu, ali nije pogodio. U 38. minuti Ivan Jukić je sjajno potegnuo, ali pogodio samo lijevu vratnicu gola Nikole Ćetkovića.

Drugo poluvrijeme bilo je dosta slabije od prvog, no bolji suparnik bio je Zrinjski. Možda i najzanimljiviji trenutak dogodio se u 71. minuti kad je pomoćni trener gostiju Marko Salatović dobio crveni karton.

Kako god, završilo je remijem, a Borac je možda postavio i rekord Premijer lige BiH, s obzirom na to da je sudac Zoran Grbić signalizirao samo tri napravljena prekšaja domaće ekipe. Gostima je dosudio čak 22...

Dodajmo da je u redovima Plemića Karlo Kamenar u sudačkoj nadoknadi zamijenio Niku Jankovića, posuđenog igrača zagrebačkog Dinama.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Borac - Zrinjski 1:1

Željezničar – Leotar 3:0

Tuzla City – Radnik Bjeljina 3:3



Tagovi

Borac Banja LukaZrinjskiTomislav IvkovićSergej JakirovićBiH Premijer liga

Ostale Vijesti