Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Ivković sporazumno raskida sa Željezničarom

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.12.21. | 14:55

Preuzeo je klub u teškoj situaciji, a odlazi nakon pola godine

Kako javlja bosanskohercegovački portal sportske.ba, hrvatski trener Tomislav Ivković napušta Grbavicu nakon pola godine vođenja Željezničara. S klubom će sporazumno raskinuti ugovor, a u posljednjih nekoliko dana obavljeno je više razgovora kluba i trenera nakon kojih je odlučeno okončati suradnju.

Ivković je preuzeo Željezničar u teškoj situaciji. Klub je suočen s odlascima iskusnih i važnih igrača, bez budžeta z pojačanja i s kroničnom besparicom. Polusezonu su u takvim uvjetima završili na šestom mjestu s 26 bodova.

Navode sportske.ba kako je Ivković svjestan da se od ove momčadi više može izvući, ali i kad bi došlo do promjene vlasnika ne bi bio prvi izbor. Stoga je to jedan od razloga raskida suradnje.

Kao trener dosad je radio u Međimurju, Lokomotivi, Faisalyju, Slaven Belupu, Rudešu i Inter Zaprešiću. Najduži angažman imao je u Lokomotivi koju je vodio od 2011. do 2015. godine.

Tijekom igračke karijere branio je boje Dinama Zagreb, Dinama Vinkovci, Crvene zvezde, Tiroloa, Wiener Sportcluba, Genka, Sportinga, Estorila, Vitorie Setubal, Belenensesa, Salamance i Estrele.


Tagovi

Tomislav IvkovićTomo Ivković

Ostale Vijesti