REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS/Sergei Karpukhin

Ivan Mance: "Milanič ima sličan nogometni stil kao Matjaž Kek, uz jednu veliku razliku"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 12:06

Potencijalni novi sportski direktor Dinama progovorio o potencijalnom novom Dinamovom treneru.

Od toga da će Tomislav Butina biti sportski direktor kluba, a Ante Čačić trener, došli smo do toga da bi sportsku politiku hrvatskog prvaka mogao voditi bivši sportski direktor Rijeke, a danas direktor Pafosa, Ivan Mance, a prvu momčad bi mogao preuzeti 54-godišnji slovenski stručnjak Darko Milanič koji je posljednju trenersku funkciju imao upravo u Pafosu. No, otkaz je dobio u predzadnjem kolu ciparskog prvenstva iako je prije toga osigurao najbolji rezultat Pafosa u povijesti - šesto mjesto.

Zašto je Pafos dao otkaz Milaniču?

"Cipar je specifična nogometna sredina u kojoj je normalno da klubovi promijene dva do tri trenera u sezoni. Samo su, mislim, dva kluba izgurala s istim trenerom do kraja sezone. Rezultati Pafosa su odlični, završili smo sezonu među šest najboljih momčadi, a to je najveći uspjeh kluba i ove regije u povijesti. Milanič je napravio jako dobar posao s klubom", rekao je Mance za Sportske novosti prije nego što se saznalo da je jedan od glavnih kandidata za preuzimanje pozicije sportskog direktora u Dinamu.

Mance je izjavio da se ime slovenskog stručnjaka u kontekstu novog trenera Dinama spominjalo još za vrijeme zimskog prijelaznog roka.

"Tko god razmišlja od Milaniču kao rješenju za trenera kluba, dobro razmišlja. On bi bio adekvatno rješenje za bilo koji od četiri najjača hrvatska kluba. Nogomet ima u malom prstu. Bio je odličan igrač i reprezentativac, a ima uspjehe i kao trener kluba. Igrao je s Mariborom Ligu prvaka, ostvario je rezultat i na Cipru. Kada biste pitali njegove bivše igrače, svi bi vam rekli da se radi o jednom od najboljih trenera u njihovoj karijeri. Gaji sličan nogometni stil kao Matjaž Kek, visoki presing, okomitost, sigurna obrana. Jedino je drukčiji karakter od Keka. Više trener-prijatelj, za razliku od 'tvrdog' Keka", rekao je za kraj Mance.

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Sportskih novosti.


Tagovi

Darko Milanič

Ostale Vijesti