Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ivan Kušek Apaš? Ne, Šetalište Nike Galešića! U stilu Lionela Messija stoper Rijeke prošao četiri igrača i donio Rijeci novu pobjedu!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 18:52

Spektakularan pogodak Galešića bio je dovoljan Rijeci za jako važnu pobjedu i prve bodove na gostovanju ove sezone!

Majstorija Lionela Messija, pardon, Nike Galešića, bila je dovoljna Riječanima da dođu do svoje prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni (1-0). Stoper Rijeke odlučio je pitanje pobjednika fenomenalnim pogotkom u 39. minuti kad odradio šetnju od praktički 70 metara, usputno još predriblao četvoricu igrača Slaven Belupa, nakon čega je, s kojih 14 metara, lijevom nogom poentirao kraj nemoćnog Suška. Bio je Galešićev treći pogodak u HNL-u i prvi u dresu Rijeke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvih pola sata igre nije bilo pretjerano uzbudljivo. Težak teren onemogućio je protočnost lopte kod gostiju čiji igrači nikako nisu uspjevali povezati tri točna dodavanja, dok je domaćin uglavnom prijetio preko Hoxhe kojem se pokušavalo osigurati što više jedan na jedan situacija sa Smolčićem.

U samom uvodu utakmice je Niko Galešić zapucao jednu dobru priliku glavom nakon kvalitetnog udaraca iz kuta Tonija Fruka, dok je jedino vrijedno spomena od strane domaćina bio pokušaj Štrkalja iz 10.minute.

I onda dolazimo do te 39. minute i ne samo poteza kola, već vrlo vjerojatno i jednog od najboljih pogodaka ove sezone. Rijeka je krenula u izgradnju napada, a lopta je, na kojih 20-ak metara, bila kod Galešića. Kako nije imao previše opcija za dodavanje Galešić je okomitim korakom krenuo na polovicu Slaven Belupa. Prošao je jednog, pa drugog, onda i trećeg suparničkog igrača, da bi na kraju gurnuo loptu pored Borasa kao pored čunja na treningu. Odjednom, Galešić se našao u 16-ercu Slavena, oko njega više nije bilo nikoga, sve one koje je morao proći da bi se našao u ovoj sitauciji Galešić je prošao, a onda je lijevom, slabijom nogom, s kojih 14 metara iskosa, svladao Sušaka!

Stadion Ivan Kušek Apaš mogao bi promijeniti ime u Šetalište Nike Galešića koji je u stilu Lionela Messija prošao četiri igrača i zabio pogodak za pamćenje. Majstorija nad majstorijama! Pogledavali su se Farmaceuti u čudu, ali i Riječani. O ovom pogotku stoper Rijeke će moći pričati unucima! – 0-1

U drugom dijelu ništa se pretjerano nije promijenilo. Doduše, Farmaceuti su bili ‘za deset deka’ ofenzivniji, a Riječani defenzivniji. No, ozbiljnije prilike su izostale.

Da se Pjaca nije okliznuo u ključnom trenutku mogla je Rijeka već u samom početku doći do povećanja vodstva, dok su gosti najbliži izjednačenju bili u 61. minuti kad je Hoxha s kojih 14 metara iskosa s lijeve strane gađap malo pokraj druge vratnice gola kojeg čuva Labrović.

U posljednjih 10 minuta Rijeka je malo podigla svoje redove, a kako su Farmacueti bili u deficitu sa snagom, konkretnu priliku kako bi došli do poravnanja nisu uspjeli kreirati.

Rijeka je ovom pobjedom ponovno došla do drugog mjesta, vodeći Hajduk bježi im dva boda, dok je Slaven ostao pretposljednji sa šest bodova u devet utakmica.


Slaven Belupo - Rijeka 0:1

Strijelci: 0-1 Galešić (39.)

Stadion: Ivan Kušek Apaš, gledatelja: 800

Glavni sudac: Duje Strukan (Split), Dario Kolarević (Zagreb), Dominik Benković (Zaprešić), četvrti sudac: Antonio Škobić (Osijek), VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).

Žuti kartoni: Račić, Božić (Slaven Belupo), Galešić, Fruk (Rijeka)

Crveni kartoni: /

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Božić, Boras, Štefulj - Lepinjica, Mioč (od 77. Agbekpornu) - Šakota (od 46. Nongoh), Liber (od 86. Račić), Hoxha - Štrkalj (od 70. Ortiz).

Rijeka (4-1-4-1): Labrović - Smolčić, Galešić, Mitrović, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Janković, Pjaca – Ivanović (46. Hodža)



Tagovi

HNK RijekaRijekaSlaven BelupoNiko Galešić

Ostale Vijesti