Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Ivan Keleva osvojio Australski kup (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.02.22. | 19:42

Nekadašnji golman Dinama osvoji trofej Down Under.

Melbourne Victory je u finalu FFA kupa (Football Federation Australia Cup) s 2:1 slavio protiv Central Coast Marinersa. To znači novi trofej za Ivana Kelavu, standardnog vratara Melbournea. Pored četiri Rabuzinova sunca koja je osvojio s Dinamom, Kelava se sada može pohvaliti i statusom osvajača Kupa u dalekoj Australiji.

Ovom prigodom dodijeljeno je i priznanje "Mark Viduka Medal" za najboljeg igrača utakmice finale koje nosi ime po ikonskom australskom napadaču hrvatskih korijena. Ovogodišnji dobitnici su Kelavin suigrač Jake Brimmer i igrač poražene momčadi Kye Rowles.

Podsjetimo, 33-godišnji Kelava je u Australiju stigao ovog ljeta. Ovo mu je prvi angažman van Europe, a posljednji klub bio mu je grčki Xanthi. Kelava je dugi niz godina bio prvi golman Dinama, a u svojoj iznimno bogatoj karijeri igrao je još za Udinese, Carpi, Spartak Trnavu, Granadu, Debercen i Politehnicu Iasi.

Iako nikada upisao nastup za Vatrene, Kelava je bio pozivan na reprezentativna okupljanja u kvalifikacijama za SP 2014. godine, a valja istaknuti kako je u mlađim selekcijama hrvatske reprezentacije skupio kombinirano 51 nastup.


Tagovi

AustralijaIvan Kelava

Ostale Vijesti