Ivan Fiolić napustio Genk i potpuno iznenadio odabirom novog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.08.19. | 10:51

A neki su mu predviđali i mjesto u reprezentaciji…

Ovaj ofenzivni veznjak rođen je u Zagrebu, a od najranijih dana nastupao je za svoj matični Dinamo. Od 2015. do 2017. godine Fiolić je branio boje Lokomotive, u čijem je dresu u mnogo navrata pokazao kako se u njegovom slučaju radi o fantastičnom veznjaku pred kojim je izvrsna karijera.

Dinamo ga je očekivano vratio iz Lokomotive, ali je ovaj 23-godišnjak mislio da je svojim igrama u dresu Lokosa zaslužio odmah mjesto u početnih 11 te nije htio biti jedan od onih koji će priliku za igru dobivati s klupe za rezervne igrače.

U sezoni 17./18. Fiolić je u dresu Dinama skupio 27 nastupa, a u listu strijelaca upisao se u pet navrata.

Nakon te sezone ovaj zanimljivi veznjak odlazi u belgijski Genk koji je za njega izdvojio 2,5 milijuna eura.

Iako su mnogi očekivali kako će u belgijskoj Jupiler Pro ligi njegov talent doći do potpunog izražaja, to se ipak nije dogodilo pa je tako ovaj daroviti ljevak prošle sezone skupio svega osam nastupa u dresu prošlogodišnjeg prvaka.

Rastanak je bio izvjestan, a kako bi napokon stigao do žarko željene minutaže te prilike da ponovno postane standardni prvotimac, mladi Zagrepčanin odlučio se na zaista iznenađujući transfer. Naime, Fiolić će sljedeće sezone nositi dres ciparskog prvoligaša AEK-a Larnace.

23-godišnjak u Larnacu stiže na jednogodišnju posudbu, a jako zanimljivo je kako njegov novi klub ulazak u Europa ligu može izboriti samo ako prvo iz natjecanja izbaci belgijski Gent, jednog od većih rivala njegovog sada već bivšeg kluba.

(foto:Pixsell)


Tagovi

Lokomotiv MoskvaDinamo ZagrebAEK LarnacaGenkGentIvan Fiolić

Ostale Vijesti