Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ivajlo Petev ni mjesec dana nakon odlaska s klupe BiH preuzima – drugoligaša?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.01.23. | 12:57

Bivši trener Dinama je pred novim angažmanom.

Podijeljena su bila mišljenja u susjednoj BiH oko odlaska Ivajla Peteva s mjesta izbornika reprezentacije. Skupio je 20 utakmica vodeći Zmajeve, upisao je pritom šest pobjeda, sedam remija i sedam poraza, a iako je izborio plasman u elitnu skupinu Lige nacija, vodstvo NS BiH mu nije odlučilo produljiti ugovor pa je tako od 1. siječnja 2023. godine trener u potrazi za novim angažmanom.

Iako je na klupi BiH ostvario neke veoma dobre rezultate (posebno se ističe remi s Francuskom na Stade de Franceu) te su mnogi mislili da će mu sljedeći poslodavac biti neki kvalitetni europski prvoligaš, izgleda kako je Petev, ni mjesec dana nakon što je otišao iz BiH, najbliži tome da preuzme bugarskog drugoligaša Minjor Pernika.

Riječ je o trenutno 13. momčadi Vtora lige, ali Petev neće u klub prije nego što ga i formalno ne preuzmu novi vlasnici Adam Sotkov (koji ima 50 postotno vlasništvo Lokomotiv Plovdiva) te njegov poslovni partner Tasko Taskov, inače bivši nogometni sudac.

Ako spomenuti dvojac preuzme Minjor, onda će Petev postati novi trener, a jasno je kako bi se u ovom prijelaznom roku klub itekako pojačao s brojim igračima s kojima bi se onda pokušao izboriti plasman u viši rang natjecanja.

Prije nego što je bio izbornik BiH, Petev je radio kao trener Jagiellonije, Omonije, Dinama, AEL Limasspola, Levskog, Ludogoreca i Ljubimeca, a prije nego što je stigao na klupu Dinama je dvije godine radio kao izbornik Bugarske (2014.-2016.) te je tu funkciju napustio baš kako bi mogao preuzeti Plave.

U trenerskoj karijeri osvojio je četiri trofeja, sve na klupi Ludogoreca, ali mnogi vjeruju da mu je plasman s BiH u elitnu skupinu Lige nacija najveći uspjeh u karijeri.



Tagovi

Ivajlo PetevBugarska

Ostale Vijesti