Nel Pavletic Goricki/PIXSELL
Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Istra 1961 zainteresirana za pojačanja s Kvarnera

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 18:31

Osim Puležana, zainteresirani su i drugi prvoligaši

Istra 1961 je ozbiljno krenula u slaganje ekipe ususret skorom početku nove sezone 1.HNL. Nakon što su potpisali starog znanca s Aldo Drosine Theophila Solomona, Bernarda Matića iz Racing Santandera i Franu Mlinara iz Slaven Belupa, čelnici kluba traže nova pojačanja iz Hrvatske. Riječ je o Kristijanu Fućaku i Mateu Monjcu, dvojici najboljih igrača Orineta 1919 iz prošle sezone. Monjac s Istrom 1961 pregovara kao slobodan igrač, dok je Fućak i dalje pod ugovorom, pa je jasno da će za njegove usluge Istra 1961 morati isplatiti i određenu odštetu. Oba igrača igraju na poziciji napadača i već su bili na meti nekih prvoligaša. Spominjala se prošle sezone Gorica, Šibenik, al i Istra 1961, koja je, barem za sad, ipak najozbiljnije “zagrizla” za tandem sa Sušaka.

Mateo Monjac je dokazano ime. Ovaj 25-godišnjak prošle je sezone bio treći najbolji strijelac druge lige s 14 postignutih pogodaka što je više nego dovoljno za selidbu s Krimeje na neki drugi, prvoligaški stadion. Fućak je pak nešto mlađi, ima 22 godine, iznimno je visok (193cm) i definitivno bi nakon nekoliko promjenjenih klubova u karijeri , u Istri 1961 dobio stabilnost za iskorak.

1.HNL počinje već 17.srpnja, Istra 1961 otvara sezonu na Aldo Drosini protiv novog prvoligaša Hrvatskog Dragovoljca, no već će u idućem kolu gostovati na Rujevici kod Rijeke.


Tagovi

Istra 1961NK Orijent 19192.HNLMateo MonjacKristijan Fućak

Ostale Vijesti