Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Istra 1961 razmišlja o promjeni na trenerskoj klupi u slučaju poraza od Dragovoljca?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 08:44

Garcija ima još 'kredita', ali dva vezana poraza od glavnih konkurenata u borbi za ostanak bi mogla biti previše…

Nogometaši Istre 1961 sutra u Puli igraju jako važnu utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca. Obje momčadi u susret ulaze u iznimno slabim formama. Posljednja pobjeda domaćina datira od 1. studenog, dok je Dragovoljac – vjerovali ili ne – posljednji put slavio krajem kolovoza!

Mladina je preuzeo momčad od Miroslava Kuljanca s kojim je osvojen naslov prvaka 2. HNL, ali tranzicija u elitni rang hrvatskog nogometa ipak je bila preteška. Imao je Kuljanac velikih problema, a nakon pozitivnog šoka i nekoliko dobrih rezultata, u istom ritmu nastavio je i Davor Mladina. U posljednjih 11 utakmica Dragovoljac je upisao 4 remija i 7 poraza. Zadnji put su se s Istrom 1961 susreli krajem rujna na Kranjčevićevoj, a jedini pogodak na tom ogledu postigao je Dion Drena Beljo.

Istra 1961 je nakon tog 27. rujna upisala još svega dvije pobjede, s tim da je jedna protiv Rudara u Kupu. Na Aldo Drosini je još pala Lokomotiva, dok su protiv Dinama i Gorice odigrali utakmice bez pobjednika. Što se tiče poraza, većina ih je bila uvjerljiva, a da će i u Puli biti potrebna pojačanja ovog siječnja vidi se i po tome što je u posljednjih pet utakmica momčad upisala jednako toliko poraza.

Posebno su bolni oni od Šibenika kad je Marin Jakoliš zabio duboko u sudačkoj nadoknadi za sva tri boda gostiju te ovaj posljednji od Slaven Belupa. Da je Istra 1961 u tom ogledu uspjela slaviti, danas bi imali 18 bodova, a Farmaceuti 13. No, Hadžić i Zapata bili su precizni, a Miškovićev pogodak iz slobodnog udarca nedovoljan da Garcijina momčad dođe do bodova.

Prema zasad nepotvrđenim informacijama, Gonzalo Garcia bi u slučaju poraza od Dragovoljca mogao postati bivši. Iako su čelnici Istre 1961 u nekoliko navrata prethodnih sezona pokazali strpljenje s trenerima te su bili spremni istrpiti neke slabije rezultate zbog toga što su vjerovali u konačan spas kluba.

Istra 1961 ima veoma zanimljiv kadar, a mnogi će ići toliko daleko i reći da je on najbolji što su imali na raspolaganju unazad pet godina. Klub je posložen na mnogim razinama te su potpuno zasluženo već godinama stabilan prvoligaš. Gotovo nevjerojatno djeluje podatak da je Istra 1961 od 2015. godine i odlaska jedne od najvećih klupskih legendi Igora Pamića s trenerske klupe, promijenila čak 12 trenera!

Prije dolaska Garcije, klub su vodili – i to veoma dobro – Danijel Jumić, Fausto Budicin i Ivan Prelec. Zanimljivo, sva trojica danas rade s mlađim uzrastima nekih drugih hrvatskih prvoligaša, ali nekako ne vjerujemo da će istim putem i Garcia jednog dana kad napusti Pulu.

Znanje 38-godišnjeg Španjolca je neosporno, ali usprkos tome što mnogi vjeruju u ono što on radi, u slučaju da se posrne protiv Dragovoljca će se uprava najvjerojatnije na zimu odlučiti na promjenu na klupi. Puljanima je sutrašnja utakmica iznimno važna, ali je Garciji još važnija…


Tagovi

Davor MladinaGonzalo GarciaIstra 1961

Ostale Vijesti