Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Istra 1961 raskida suradnju s dvojicom igrača, jedan je bio omiljen član svlačionice

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 10:20

Puljani su sjajno otvorili drugi dio sezone

Prince Mumba i Serdar Serderov uskoro bi trebali raskinuti ugovore s Istrom 1961. Mumba je zambijski reprezentativac, u Pulu je stigao na početku sezone na posudbu iz tamošnjeg Kawbe Warriorsa, ali iako prvotno bila dogovorena posudba do kraja sezone, ista će prema posljednjim informacijama uskoro biti prekinuta. Omaleni 21-godišnjak, koji može pokriti nekoliko pozicija u veznoj liniji, za kratko je vrijeme postao omiljen u svlačionici Zeleno-žutih. U prvom dijelu sezone skupio je devet nastupa u HNL-u, a iako su u klubu zadovoljni kako je radio, odluka je donesena da mu se pokuša pronaći klub gdje će dobiti veću minutažu. Iz kluba će nastaviti pratiti njegov igrački napredak, ali Garcia je procijenio kako mu usluge Mumbe nisu neophodne za drugi dio sezone pa bi tako za njega bilo bolje da pronađe klub u kojem će biti konkurentniji. Posljednji nastup za Puljane upisao je u domaćem remiju sa Slaven Belupom (0:0) kad je u sudačkoj nadoknadi zamijenio Advana Kadušića.

Osim Mumbe, pulskog prvoligaša bi uskoro trebao napustiti i Serdar Serderov. On je posljednjih nešto više od pola godine proveo na posudbi u Kazahstanu gdje je igrao za Aktobe, ista je formalno okončana posljednjim danom prošle godine, ali Garcia ne računa na njega u nastavku sezone.

Serderov je u klub stigao kao veliko pojačanje iz mađarskog Mezőkövesda, a iako je za vrijeme dok je bio član Inter Zaprešića pokazao kako 'zna nogomet', u zeleno-žutom dresu je skupio 24 nastupa uz skroman učinak od jednog pogotka i jedne asistencije.

Izuzev posuđenih Marešića, Iovua, Caseresa i Boultama, u posljednjih šest mjeseci ugovora ušlo su Ante Erceg, Einar Galilea i Lovre Knežević. U Istri 1961 zasad najviše rade na izlaznom transferu Perkovića, koji je ujedno i najskuplji klupski eksponat, dok će se rubrika dolasci najvjerojatnije povećati samo ako prethodno neki igrač na kojeg je Garcia računao napusti klub. (I.A.S.)



Tagovi

Prince MumbaSerder SerderovIstra 1961

Ostale Vijesti