Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Istra 1961 ostala bez trojice važnih igrača!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 12:32

Stigla je potvrda...

Abdallahi Mahmoud, Dario Marešić i Reda Boultam više nisu igrači Istre 1961, objavili su iz kluba na društvenim mrežama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Abdallahi je upisao 18 utakmica uz jedan gol, Marešić je skupio 27 nastupa te je jednom poentirao, dok je Reda dogurao do 22 utakmice uz dva gola i dvije asistencije. Posebno će teško Puljanima biti nadomjestiti odlazak Marešića koji je odradio sjajnu sezonu pod vodstvom Gonzala Garcije te je prema mnogim statističkim parametrima bio među boljim stoperima lige.

Sva trojica su u klubu bili na posudbi – Mahmoud iz Alavesa, Marešić iz Reimsa i Boultam iz Salernitane. Za Marešićem su interes pokazali neku klubovi iz HNL-a, ali očito isti nije bio dovoljno velik i konkretan da bi ga Zeleno-žuti otkupili, a onda odmah i preprodali kao što je to primjerice Gorica napravila s Kotarskim. Marešić je karijeru započeo u Sturmu iz kojeg je za tri milijuna eura otišao u Riems, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u LASK-u. S trenutnim klubom ima važeći ugovor još godinu dana.

Boultam je prošao Ajaxovu školu nogometa, da bi onda u Italiji promijenio četiri kluba prije nego što je na početku netom završene sezone stigao u Pulu. On uskoro postaje slobodan igrač, dok se Mahmoud vraća u Alaves iz kojeg je već dvaput dolazio u Pulu.

Istra 1961 je sezonu okončala na sjajnom petom mjestu. Posljednjih dana se intenzivno spominje mogući odlazak Bakrara u Dinamo, Hujber je na meti Osijeka, baš kao što navodno za Majkića postoje ozbiljni interesi iz inozemstva. U svakom slučaju, ovo ljeto u Puli će biti prilično zanimljivo…



Tagovi

Istra 1961Dario Marešićnogometni transferiLjetni prijelazni rokposudba

Ostale Vijesti