Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Istra 1961 dovela Španjolca na klupu, Jumić ide prema Osijeku?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 15:29

Nekadašnji pomoćnik nesuđenog trenera Hajduka preuzima Istru

Čelnici Istre 1961 nakon ostanka u HNL-u odlučili su se napraviti izmjene u trenerskom kadru. Donedavnom treneru Danijelu Jumiću s kojim je Istra izborila cilj je ponuđen povratak na mjesto voditelja omladinske škole Istre što je on odbio.

Klupu Istre preuzet će španjolski stručnjak Gonzalo Garcia, a 37- godišnji stručnjak posljednji je angažman imao u nizozemskom Twenteu kojeg je vodio u sezoni 2019./20. S njim Drosinu dolazi Nizozemac Bob de Klerk koji je dugo radio u omladinskoj školi Ajaxa, a posljednji posao mu je bio u Atlanta Unitedu gdje je asistirao Franku de Boeru, javlja Nogomet +.

Bit će to treći Španjolac na klupi Istre nakon Manola Marqueza i Curra Torresa.

Garcia je prije trenerske karijere imao i igračku,a rođen je u urugvajskom Montevideu. Kao napadač nastupao je za SD Compostelu, drugu ekipu Real Madrida, CF Palenciju, AGOVV Apeldoorn, Heerenveen, Heracles, Groningen, VVV-Venlo, AEK Larnacu, Maccabi Tel Aviv, Anorthosis.

Kao trener prvi posao je dobio u danskom Esbjergu kao pomoćnik Johna Lammersa, a onda je u Twenteu bio pomoćnik nesuđenom treneru Hajduka Marinu Pušiću s kojim je osvojio drugu ligu, a kasnije je preuzeo i sam klupu prve momčadi. Twente je vodio u 28 utakmica u kojima je upisao osam pobjeda, šest remija i 14 poraza uz gol razliku 38:51 te je sezonu okončao na 14. mjestu ljestvice nakon čega mu nije produžen ugovor.

Spomenimo još da bi Jumić nakon što je s Istrom izborio ostanak i igrao finale Kupa protiv Dinama mogao za idući posao prihvatiti vođenje omladinskog pogona Osijeka.


Tagovi

Istra 1961HNLDanijel JumićOsijek

Ostale Vijesti