Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Istra 1961 dodatno pojačava momčad: Stižu reprezentativac Mauritanije i veznjak Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.08.21. | 08:46

Nigerijskog braniča Obanora, za razliku od napadača Solomona, su jučer službeno predstavili.

Nakon prva četiri kola u 1. HNL Istra 1961 nalazi se na – mnogi će reći standardnom – devetom mjestu. Sezonu su otvorili domaćom pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca, da bi nakon toga vezali tri poraza od kojih je posebno bolan bio onaj posljednji u Kranjčevićevoj gdje je s uvjerljivih 4:0 bolja bila Lokomotiva.

Puljani su se ovog ljeta poprilično pojačali, ali iako kockica ne nedostaje, one još uvijek nisu idealno posložene. No, kvaliteta sigurno ne manjka. Štoviše, nje je više nego prethodnih godina, a postoje naznake da bi se ista mogla dodatno povećati.

Naime, Gonzalo Garcia bi uskoro u svlačionici mogao vidjeti neka nova lica, a to su prije svega Dinamo veznjak Robbie Burton i veznjak/branič Alavesa B i reprezentativac Mauritanije Abdallahi Mahmoud.

Burton je na opciju zvana Istra 1961 omekšao tek nakon što su mu propale sve opcije oko eventualnog povratka na Otok. Burton je bio spreman igrati i u League One, odnosno trećem rangu tamošnjeg nogometa, samo kako bi se vratio doma. Ipak, posao koji je već praktički bio dogovoren je u posljednji trenutak je propao pa će tako na kraju sve biti onako kako iz Dinama žele, a to je da Burton ode na posudu u neki klub iz 1. HNL.

Istra 1961, barem na papiru, ima jako zanimljivu momčad. Prije svega tu mislimo na veznu liniju u kojoj imaju poprilično kvalitetna rješenja, dok napad predvode mladi lavovi Miroslav Iličić i Osijekov Dion Drena Beljo. U obrani trebaju pojačanja, ali zato je dovedene Obanor, dok je i Ivan Lučić dobio pristojnu konkurenciju u vidu povremenog reprezentativca Čilea Gonzala Collaoa, iako valja naglasiti kako se 'jedinica' neće promijeniti u odnosu na prošlu sezonu.


Tagovi

Istra 1961Robbie BurtonErhun ObanorDinamo Zagreb

Ostale Vijesti