Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Istra 1961 do 34. minute razbila Slaven Belupo, Ekong zabio jedan od najljepših golova sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 19:49

Očekivali smo neizvjesnu utakmicu momčadi koje su u ovo kolo ušle sa samo jednim bodom razlike, ali na terenu je postojao samo domaći sastav

U najavi dvoboja ova je utakmica okarakterizirana kao izravan duel za 8. mjesto, no pruženo na terenu nije dalo naznačiti da se radi o susjedima na ljestvici. Na Aldo Drosini gledali smo jednosmjernu utakmicu, Istra 1961 je u potpunosti dominirala protiv Slaven Belupa te upisala uvjerljivu pobjedu od 3-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sve je u Puli bilo jasno nakon prvih 45 minuta. Na odlasku na odmor semafor je pokazivao 3-0 u korist domaćina, a kakav smo nogomet gledali u prvom poluvremenu, mogla je prednost domaćih biti i rezultatski izraženija.

Već u 3. minuti dobili smo prvu naznaku u kojem smjeru će dvoboj ići. Ante Majstorović je nakon ubačaja iz kuta zatresao gredu, a nakon gužve u petercu Farmaceuta, gosti su ipak uspjeli očistiti neugodnost pred svojim vratarom. No, tri minute kasnije, Sušak je bio nemoćan. Lopta je u ruku pogodila Adriana Libera, a Tihomir Pejin je odmah pokazao na bijelu točku. Siguran realizator 11-erca bio je Elias Filet.

Nastavili su Puljani s pritiskom, bili su potpuno dominantna momčad i već u 15. minuti potvrdili nadmoć. Bio je to spektakularan potez Emmanuela Ekonga. Mladi Šveđanin je nedaleko centra terena primio dodavanje Slavka Blagojevića, sjurio se prema 16-ercu i s 20-ak metara raspalio bombu koja se odbila od grede i počistila paučinu na mreži sjevernog gola Alda Drosine. Pogodak je ovo koji će se naći u kolekciji najljepših poteza cijele sezone.

Gosti su i nakon drugog primljenog pogotka bili potpuno nemoćni i bez ijedne ozbiljnije prijetnje Istri, a u 34. minuti stigla je nova kazna za indolentnu igru Slaven Belupa. Obranu Slavena probio je Fago Lawal koji je pucao s desne strane, Ivan Sušak je pogriješio i dopustio da mu lopta prođe u bliži kut te se od vratnice odbila u njegova leđa, a potom i prešla gol liniju. Pogodak se na koncu vodi kao autogol gostujućeg čuvara mreže.

Lawal je još jednom zaprijetio u završnici poluvremena, koje je u proteklo u potpunoj dominaciji Tramezzanijeve momčadi.

Reagirao je Ivan Radeljić trostrukom izmjenom uoči drugog dijela, ali nije pomoglo. Koprivničani su i dalje bili dosta bezidejni u napadačkoj trećini, napadali su priličnmo stihijski i danas jednostavno nije bio njihov dan. Odnosno, naišli su na puno boljeg i raspoloženijeg protivnika. (I.M.)

Istra 1961 – Slaven Belupo 3-0

Stadion: Aldo Drosina, Pula. Gledatelja: 971

Strijelci: 1-0 Filet 11m (6.), 2-0 Ekong (15., Blagojević), 3-0 Sušak ag. (34.)

Žuti kartoni: Petrusenko, Lawal, Marešić, Žgomba (Istra 1961), Štrkalj (Slaven Belupo)

Glavni sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo), Luka Kurtović (Osijek) i Toni Dadić (Zagreb), VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Dario Kolarević (Zagreb).

Istra 1961 (3-4-3): Majkić - Majstorović, Koski (84. Hujber), Iovu - Marešić, Blagojević (Žgomba), Petrusenko, Devetak – Ekong (71. Čuić), Filet (84. Jaganjac), Lawal (55. Lisica)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Krušelj, Boras, Pllana, Štefulj (46. Bosec) - Lepinjica, Liber (46. Jelić Balta) – Murić (65. Jagušić), Mioč (46. Mrdaković), Bošnjak – Štrkalj (71. Marić)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoIstra 1961Emmanuel EkongIvan SušakElias Filet

Ostale Vijesti