Istekla posudba - vraća li se igrač od gotovo milijun eura na Poljud?

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 01.07.20. | 19:07

Splićani su ga poslali na posudbu početkom sezone, a ona je istekla koncem lipnja.

Početkom aktualne sezone, uprava Hajduka odlučila se riješiti igračkih 'viškova'. Neki su prodani, a neki su – poput Adama Gyurcsa – poslani na posudbu.

Mađarski krilni napadač na Poljud je stigao u siječnju 2018. godine, a na ljeto te iste godine otkupili su ga za 450 tisuća eura. Iako je bio jako dobar u prvoj godini na jugu Hrvatske, u drugoj je upao u manju igračku krizu što je ubrzo dignulo upitnike nad njegovom sudbinom.

Nakon samo godinu i pol dana odlučili su ga pustiti na posudbu, a on je proslijeđen u domovinu, u redove Puškaš Akademije.

Gyurcso je u dresu PA upisao 29 nastupa, zabilježivši sedam golova i devet asistencija, ali unatoč dobrim brojkama Mađari ga nisu otkupili.

Lijevokrilni napadač je u dresu Hajduka upisao 12 golova i asistencija, a ovog ožujka napunio je 29 godina. Dodajmo da Gyurcso nema pravo nastupa za 'Bile' u aktualnoj sezoni, a prema Transfermarktu njegova vrijednost trenutno iznosi 800 tisuća eura.

Njegova posudba istekla je po okončanju lipnja te bi se on sada trebao vratiti u Hajduk s kojim ima aktivan ugovor do ljeta sljedeće, 2021. godine. Hoće li ga Splićani zadržati i u zadnjoj godini ugovora ili će ga prodati, tek nam slijedi vidjeti.

(Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)


Tagovi

Adam GyurcsoPuskas Akademija

Ostale Vijesti