Mario Mandžukić @Action images
Mario Mandžukić @Action images

Ipak ništa od Milan-ića: Prva opcija za Mandžu je Belgija, druga povratak na Bliski istok

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.04.21. | 13:39

Legendarni hrvatski napadač svakim je danom sve dalje od dogovora s Milanom, ali zainteresiranih za njegovim uslugama ne nedostaje.

Izgleda kako će bivši prvi napadač hrvatske nogometne reprezentacije i sadašnji član Milana, Mario Mandžukić, ovog ljeta ponovno pakirati kofere. Vjerojatnost da će s Milanom produljiti suradnju za narednu sezonu svakim je danom sve manja, a toga su svjesni i drugi klubovi koji bi rado vidjeli Super Marija u svojim redovima.

Danas, kao iz vedra neba, pojavile su se dvije priče. Praktički, jedna za drugom, a to je samo po sebi indikativno jer bi to moglo značiti da je 'pušten glas' da Mandžo ovog ljeta postaje slobodan igrač.

U Milanu se, na njegovu veliku žalost, a navijače Juventusa veliku sreću, bivši hrvatski reprezentativac nije najbolje snašao. Maldini je sam izjavio ovog vikenda kako Mandžukić nije u tako dobroj formi kako je on sam mislio da je i kako su u konačnici ljudi iz kluba to mislili.

Ove sezone je u Serie A skupio samo četiri nastupa. Da budemo precizniji, odigrao je svega 76 minuta, svaki put je u igru ulazio s klupe za rezervne igrače, a ono čemu su se nadali simpatizeri talijanskog kluba, a to je da će njihov Milan postati Milan-ić (Rebić, Ibrahimović, Mandžukić), ipak se, izgleda, neće ostvariti.

34-godišnjak koji je za Vatrene postigao 33 pogotka navodno je blizu toga da postane slobodan igrač ovog ljeta. Kad je dolazio u klub, dogovorena je suradnja do kraja sezone, s tim da je klub ostavio mogućnost aktiviranja dodatne godine u ugovoru. Budući da nije u cvijetu mladosti i budući da ne isporučuje golove kako su se to nadali, ta opcija bi mogla ostati neaktivirana.

No, Super Mario ne brine, jer već sad postoje klubovi koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima. O tome da bi bio pojačanje za sve klubove u 1. HNL je bespotrebno naglašavati, ali njegova primanja su toliko visoka da si to nitko ne može priuštiti.

S druge strane, ono što si Al-Hilal ne može priuštiti još se nije pojavilo u svijetu nogometa. Navodno je baš velikan iz Saudijske Arabije, kojeg su nekad vodili Zoran Mamić, Jorge Jesus, Zlatko Dalić, Thomas Doll i Eric Gerets, vrlo je vjerojatno spreman ispuniti sve financijske zahtjeve Super Marija. Iako ne pitaju za novac, upitno je želi li se Mandžukić vratiti na Bliski istok sjetimo li se njegove 'Katarstrofe' u Al-Duhailu.

Osim saudijskog velikana, Mandžu bi voljela u svojim redovima imati i tri belgijska kluba: Club Brugge, Anderlecht i Antwerp. Na prvu, rekli bismo da potonji klub nema šanse u borbi s dva ponajveća kluba u borbi za Mandžinim potpisom, ali zasad je rano davati ikakve predikcije na temu tko je u dobroj, a tko u lošoj startno – pregovaračkoj poziciji.

U dresu Club Bruggea velik su trag ostavili Mario Stanić, Ivan Leko, Ivan Perišić, Tomo Butina i Boško Balaban, dok je uvjerljivo najveći tragu u Anderlechtu ostavio Tomislav Ivić, jedan od najvećih, ako ne i najveći hrvatski trener svih vremena.

Sve navedene informacije prvi je u javnost pustio belgijski Voetbal24, ali iako je još uvijek suviše rano za ovakve 'kombinacije', svi znaju staru narodnu poslovicu koja kaže 'gdje ima dima, ima i vatre'…


Tagovi

Mario MandžukićJupiler ligaMilantransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti