Ipak je uspio! Kovač potpisao najvećeg talenta njemačkog nogometa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.02.19. | 17:54

Sve je oduševio u Hrvatskoj prije dvije godine.

Nakon višemjesečnih nagađanja, ostvario se jedan od velikih ciljeva minhenskog Bayerna. U svoje redove uspjeli su privoljeti najvećeg njemačkog talenta u ovom trenutku, a on će doći iz Hamburga za cijeu od 2 i pol milijuna eura.

Njegovo ime je Jann-Fiete Arp, igra na poziciji napadača, a tamošnji mediji ga nazivaju „njemačkim odgovorom na Harrya Kanea“. 19-godišnji napadač konačno je i službeno potpisao za Bayern, ali još nije poznato hoće li se momčadi Nike Kovača pridružiti već ovog ljeta ili za godinu i pol dana. Dosta se pregovaralo oko mladića, spominjali su se i drugi klubovi koji su bili u igri za njegov potpis, ali ponos Bavarske potvrdio je dominaciju u državi.

Inače, Arp se na velikoj sceni probio u Hrvatskoj prije dvije godine, kada je predvodio njemačku U-17 reprezentaciju do polufinala Europskog prvenstva u tom uzrastu. Postigao je najbrži hat-trick u povijesti natjecanja za samo 12 minuta (protiv BiH), da bi već u sljedećoj ponovio isti poduhvat protiv Irske. Uz to je upisao i jedan zgoditak Nizozemskoj, da bi Nijemci potom ispali od kasnijeg prvaka Španjolske.

Iako se minule godine nije niti jednom upisao u strijelce u drugoligaškom društvu za HSV, mladić je postao prvi igrač koji je rođen u ovom tisućljeću, i prvi koji je postigao pogodak u Bundesligu, prije nego je slavni klub ispao u 'Cvajtu'.

Klub iz Sabener Strassea tako nastavlja s akvizicijom talentiranih tinejdžera koje kasnije planira izbrusiti u velike igrača, a Arp će se priključiti Alphonsu Daviesu, Benjaminu Pavardu, Kingsleyu Comanu i Leonu Goretzki te će predstavljati budućnost aktualnog njemačkog prvaka.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Fiete <a href="https://twitter.com/hashtag/Arp?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Arp</a> is set to join <a href="https://twitter.com/hashtag/FCBayern?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#FCBayern</a> from <a href="https://twitter.com/HSV_English?ref_src=twsrc%5Etfw">@HSV_English</a> by 2020 at the latest!<a href="https://twitter.com/hashtag/MiaSanMia?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#MiaSanMia</a> <a href="https://t.co/TqegfKIxgO">pic.twitter.com/TqegfKIxgO</a></p>&mdash; FC Bayern English (@FCBayernEN) <a href="https://twitter.com/FCBayernEN/status/1093556088832737280?ref_src=twsrc%5Etfw">February 7, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Niko KovačJann-Fiete Arp

Ostale Vijesti