Interu stiže veliko pojačanje u borbi za ostanak

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.06.20. | 09:56

Prvi favorit za ispadanje dobiva prijeko potrebnu pomoć.

U jučerašnjem derbiju začelja Istra je na Aldo Drosini slavila protiv Intera s 2:0 i time napravila velik korak u borbi za očuvanjem prvoligaškog statusa. Iako je do kraja ostalo još sedam kola, odnosno 21 bod je u igri, Istra je pobjegla na nezanemarivih pet bodova prednosti ispred Zaprešićana. 

Kada tome dodamo činjenicu da je Varaždin šokirao Hajduk usred Splita i stigao na bod zaostatka za Istrom, jasno je da je Inter postao prvi kandidat za ispadanje. 

"U tako bitnoj utakmici, a upozoravali smo na prekide i na način na koji ih izvode, ne bi se trebalo dogoditi da primimo gol u petoj ili šestoj minuti na način na koji smo ga primili. Samim tim smo njima dali krila, ali smo im mogućnost da se dignu i dobiju na samopouzdanju. Drugi gol bio je penal koji je stigao zahvaljujući VAR-u, ali dobro, mi smo primali golove koji se ne bi trebali primati, a nismo zabili u dvije situacije kada smo mogli izjednačiti na 1:1", komentirao je poraz trener Tomislav Ivković. 

No, Ivković je istaknuo i jednu dobru vijest. Div iz predgrađa će od sljedećeg kola biti pojačan za najboljeg igrača Sergeja Serderova. Ovaj Rus iz Dagestana konačno je stekao sve potrebne epidemiološke preduvjete da napusti Rusiju i priključi se svojim suigračima. Povratak Serderova izuzetno je bitan iz razloga što se radi o prvom strijelcu kluba. Zabio je devet prvenstvenih golova, čak četiri više od drugog klupskog strijelca Ivana Mamuta. S obzirom na to da je Komnen Andrić van golgeterske forme, a ozlijedio se i odlični Borislav Conev, dolazak Serderova mogao bi donijeti prijeko potrebne golove za Inter. 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Inter ZaprešićPrva HNLSerder SerderovTomislav Ivković

Ostale Vijesti