Interovih 20 dana istine: Dogovor s Eriksenom, Giroud i Young pred vratima, još se lome Barca i Milan

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 12.01.20. | 16:52

Nerazzurri žele zatvoriti prijelazni rok s pojačanjima koja će konačno svrgnuti Juventus sa trona.

Uskoro se završavaju puna dva tjedna otkako je zimski prijelazni rok službeno na snazi, a u Interu se još čekaju pojačanja koja su dugo najavljivana. Pregovori na svim frontovima su u toku, direktori Marotta i Ausilio su aktivni na više strana zajedno sa svojim suradnicima, a u idealnom scenariju Nerazzurri bi siječanjski prijelazni rok mogli zatvoriti sa čak petoricom novih igrača.

Dva imena koja se na stadionu Giuseppe Meazza najviše čekaju su - Christian Eriksen i Arturo Vidal. Za njima su tu Olivier Giroud, Ashley Young i Franck Kessie, koji je posljednji iskočio kao moguća opcija za bivšeg prvaka Europe i Italije.

Iako je Vidal prva želja, mnogo bliži potpisu je - Eriksen! Renomirani milanski dnevni list Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju javlja da je Inter već postigao dogovor s Dancem oko svih detalja suradnje.

Krenimo redom. Ugovor će biti potpisan na četiri i pol godine, do lipnja 2024. Eriksen je prvobitno tražio godišnju plaću od 10 milijuna eura, međutim u međuvremenu je smanjio svoje zahtjeve pod utjecajem svog agenta Martina Schootsa i ona će sada iznositi 7 i pol milijuna eura po sezoni. To je, dakle, ukupno 33 milijuna i 750 tisuća eura za kompletno trajanje ugovora, ali bez bonusa koji će naknadno biti uključeni.

Međutim, cijeli posao i dalje ovisi od dogovora koji tek trebaju postići Inter i Tottenham. 'Pijetlovi' i dalje ne odustaju od toga da Eriksen bude plaćen 20 milijuna eura, iako je u posljednjih šest mjeseci ugovora, dok je Inter čvrstog stava da neće izdvojiti više od 12 milijuna eura, kako bi mogli zatvoriti ostale poslove.

Prije svega – Arturo Vidal. Situacija s Čileancem je već dobro poznata. Barcelona, točnije Ernesto Valverde ga ne pušta ove zime i transfer bi po njegovom mišljenju mogao da bude ostvaren tek na ljeto. Ipak, Vidal je u dogovoru sa svojim agentom Fernandom Felichevichem postigao dogovor da se sa Barcelonom krene u pregovore oko mogućeg rastanka, što bi moglo ubrzati transfer u grad mode. Financijski, stanje je gotovo identično kao kod Eriksena. Barcelona traži 20 milijuna eura, Inter ne bi išao preko desetak milijuna, što bi se eventualno moglo promijeniti, pogotovo ako se posao sa Eriksenom završi nešto povoljnije.

Pred vratima Intera je i Olivier Giroud. Vagali su u Interu, juriti prvaka svijeta sa Francuskom ili Fernanda Llorentea, a na kraju je izbor ipak pao na otpisanog golgetera Chelseaja. Podsjetimo, još samo sitnice dijele Chelsea i Inter oko dogovora za ovaj transfer. Trenutno su dva kluba na udaljenosti manjoj od milijun eura. Chelsea traži 5 milijuna za odštetu i milijun eura kroz bonuse, dok Inter nudi samo milijun eura manje za odštetu. Na vezi su konstantno Bepe Marotta i Marina Granovskaia koji uporno traže rješenje za ovu situaciju.

Giroud je jučerašnju Chelseajevu pobedu nad Burnleyem ispratio s tribina, što dovoljno govori o tome da u redovima Plavaca nije toliko važan, a i Frank Lampard je nedavno poručio da je Giroud slobodan otići, mada tada još nije donio službenu odluku.

Doduše, nije samo problem u dogovoru dva kluba, pošto postoji i određena zadrška oko osobnih uvjeta suradnje. Plaća nije sporna, već dužina ugovora. Giroud traži garantiran ugovor do lipnja 2022., dok Inter daje do 2021. Ali, to vjerovatno neće biti velika prepreka na kraju.

Nevezano za poslove sa Eriksenom i Vidalom, Inter pokušava ove zime završiti dovođenje još jednog pojačanja u veznom redu – Francka Kessiea. Inter je već ponudio Mattea Politana za reprezentativca Obale Bjelokosti, što je Milan već odbio, ali spomenuti izvor tvrdi da se u Interu ne namjeravaju tek tako predati i pokušat će narednih dana da s Rossonerima isposluju dogovor koji će odgovarati jednima i drugima. Vidjet ćemo samo pod kojim uvjetima.

Na kraju, ostaje još pitanje dolaska Ashleya Younga. Transfer je još prije nekoliko dana bio najavljen kao gotov, ali Youngovi agenti su se tek danas sastali sa čelnicima Intera kako bi dogovorili detalje. Ugovor od godinu i pol dana je spreman, Inter će na sebe preuzeti isplatu preostale plaće za ovu i kompletne za narednu sezonu od 3 milijuna eura. Young je vrlo zainteresiran prijeći na Meazzu i suradnju s Conteom pošto će imati gotovo garantirano mjesto u startnoj postavi. Navodno, Manchester Unitedu će pripasti simboličnih milijun i pol eura na ime obeštećenja za ovaj posao.

Pred Interom je 20 dana istine, a uprava želi uslišiti sve želje Antonija Contea koji ovim potpisima želi prvenstveno ojačati širinu klupe kako bi mogao izdržati borbu sa Starom damom za scudetto do kraja sezone.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Christian EriksenOlivier GiroudAshley YoungFranck KessieArturo Vidal

Ostale Vijesti