Reuters
Reuters

Inter u siječnju želi jednog od najubojitijih mladih napadača Europe

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.11.21. | 13:27

Već je postigao dvoznamenkasti broj golova.

Kako javlja francuski Telefoot, milanski Inter veoma je zainteresiran za mladog napadača aktualnog francuskog prvaka Lillea Jonathana Davida. Mladi Kanađanin je s 10 golova trenutno najbolji strijelac Ligue 1, a uz Dušana Vlahovića je najubojitiji U21 napadač Europe.

On je ljeta 2020. godine u transferu teškom 27 milijuna eura prešao u Lille iz redova belgijskog Genta u čijem je dresu zaludio europske skaute. Ovaj mladić rođen u Brooklynu kao 18-godišnjak je napustio Kanadu, a svoju reprezentaciju s tri gola u ovosezonskim kvalifikacijskim ciklusima, uz pomoć Bayernovog Alphonsa Daviesa, suveremno vodi prema Kataru.

U prvoj sezoni za Lille postigao je 13 pogodaka i osvojio naslov prvaka. Prošlosezonski učinak sada je već skoro dostigao, budući da je uz deset ligaških golova pridodao i jedan u Ligi prvaka, a još nismo zašli u prosinac.

Dobre igre Kanađanina privukle su interes Nerazzurra, ali njegove usluge mogle bi imati pozamašnu cijenu. Ugovor mu vrijedi do 2025. godine, a Lille je već više puta propisno ‘opelješio’ bogate kupce.


Tagovi

Jonathan DavidInter

Ostale Vijesti