Inter misli ozbiljno: Šest novih već je tu, nedostaje još desni bek i to će biti to

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.07.18. | 10:19

Jedan od kandidata za tu poziciju je Šime Vrsaljko.

Problem desnog beka otvorio se svježe, Joao Cancelo prošle sezone bio je na posudbi iz Valencije i činilo se kako će još godinama držati tu poziciju u crno-plavom dijelu Milana, ali Inter si nije mogao priuštiti odštetnu klauzulu i portugalski bek otišao je u Juventus.

Među kandidatima za novog desnog beka je Šime Vrsaljko, a kao moguća rješenja za tu poziciju spominju se još Davide Zappacosta, Aleix Vidal i Alessandro Fiorenzi, čijim dovođenjem bi se nastavio sjajan poslovan odnos na relaciji Roma – Inter.

Vučica je već prodala jednog igrača u grad mode ove sezone, i to ne bilo kojeg, jednog od najboljih, Radju Nainggolana za kojeg je Spaletti iskrcao 38 milijuna eura, najviše dosad u ovom prijelaznom roku.

Drugi najskuplji ulazni transfer bio je Leutaro Martinez, koji je stigao iz argentinskog Racinga za 23 milijuna eura. Argentinac može igrati špicu i polušpicu, odnosno po potrebi biti ispod Icardija u sustavu 4-2-3-1 ili kraj njega u klasičnom 4-4-2.

Desna strana obrane jedini je preostali problem u udarnoj momčadi, a pozicija lijevog pokrivena je za idućih deset godina. Lani je kupljen Dalbert, a ove pridodan nekadašnji junior Federico Dimarco, talentirani bek koji je vraćen iz Siona. Kad je odlazio imao je ugovornu klazulu prema kojoj Inter ima pravo prvokupa, a Spalletti ju je odlučio aktivirati za sedam milijuna eura.

Granitnu obranu predvodit će Milan Skriniar i pridošlica iz Lazija, Stefan de Vrij, koji je doveden po isteku ugovora u Rimu. Jedan od najboljih stopera talijanske lige trebao bi se sjajno slagati s nešto mlađim kolegom, kojeg također smatraju elitnim braničem na Apeninima.

Vremešnog Antonija Candrevu na desnoj strani zamijenit će bivši igrač Sassuola, Matteo Politano, koji je posuđen za pet milijuna eura na godinu dana, a poželi ga Inter otkupiti, morat će dogodine iskrcati 22 milijuna eura.

Hrvatski dvojac Ivan Perišić i Marcelo Brozović trebao bi biti integralni dio udarne momčad, Broz bi trebao činiti osovinu u veznom redu s Nainggolanom, a Perišić na krilima s Politanom donositi lopte Icardiju i njegovom novom partneru sa suprotne strane Politanu.

Među pridošlicama je i Juventusov Kwadwo Asamoah, koji je stigao po isteku ugovora u Torinu, a Spallettiju će pokrivati cijelu lijevu stranu, odnosno po potrebi mijenjati Perišića ili bekove.

Nerazurri se nakon šestogodišnje apstinencije vraćaju u Ligu prvaka i čini se kako misle ozbiljno.

(foto: Action Images)

 

 


Tagovi

Interprijelazni rokSerie ARadja NainggolanMatteo PolitanoStefan de Vrijnogometni transferi

Ostale Vijesti