Inter ga platio 38 milijuna eura, Conte ga lani otpisao, a sada se vraća na Meazzu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.09.20. | 09:40

Transfer trakavica počela je prije tri godine.

Bilo je ljeto 2017. godine kada Inter je svim silama krenuo po dovođenje Radje Nainggolana. Tog ljeta Nerazzurrima ipak nije uspjelo poći za rukom ostvariti taj transfer, ali strpljenje se u konačnici isplatilo – godinu nakon, taman u vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji belgijski reprezentativac je doveden iz Rome za 38 milijuna eura.

Odigrao je jednu solidnu sezonu, ali dolazak novog trenera prošlog ljeta, Antonija Contea, bacio ga je potpuno u drugi plan. Ruku na srce, „drugi plan“ je čist eufemizam za njegovu situaciju prošlog ljeta jer mu je bivši strateg Juventusa odmah poručio da ne računa na njega te ada može potražiti novi angažman.

Ovaj centralni veznjak je sreću potražio na Sardiniju, otišao je na posudbu u Cagliari, a tamo je odmah postao vođa – kako na travnjaku, tako i u svlačionici. Navijači i uprava na čelu s predsjednikom Tommasom Giulinijem sa Sardegna Arene ponadali su se kako bi njegov ostanak mogli napraviti stalnim ili barem produžiti posudbu.

Međutim, cijeli posao stopirali su Conte i uprava Intera, prenosi Corriere dello Sport.

Naime, pandemija koronavirusa utjecala je na financije Nerazzurra koji su ovog ljeta stegnuli remen, u svoje redove su odlučili dovoditi samo igrače koji su bez ugovora, a  iz toga razloga s posudbe će povući i Nainggolana.

Uprava i Conte su odradili sastanak na kojemu su odlučili da neće više nikoga slati na posudbu, a Cagliari za kupnju 32-godišnjeg Radje jednostavno nema nvoca. Tako će jedan od najboljih veznjaka Serie A iz prošle sezone dobiti drugu šansu na Giuseppe

(Foto: Action Images)


Tagovi

Radja NainggolanAntonio Conte

Ostale Vijesti