INFOGRAFIKA: Sezona velikih promjena - tek po 3 igrača Rijeke i Hajduka startaju u sva tri derbija

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.02.15. | 10:36

Stalna na tom svijetu samo mijena jest. Besmrtni stih Petra Preradovića bez problema se može primijeniti na hrvatski nogomet.

Danas se igra odgođeni susret 20. kola Prve HNL između Rijeke i Hajduka, a bit će to treći dvoboj ovih dviju momčadi u sezoni.

>> Jadranski derbi na Kantridi: Nova Rijeka protiv novog Hajduka

Uz trenersku promjeni na klupi Splićana, gdje će današnji susret voditi Hari Vukas umjesto otišlog Igora Tudora, obje su momčadi tijekom sezone pretrpjele velika promjene. Neki su igrači napustili klubove, neki otpali zbog trenerskih zamisli, a neki su uoči ove i ranijih utakmica između Rijeke i Hajduka bili ozlijeđeni ili suspendirani pa je jako mali broj onih koji će startati u sve tri utakmice. Sudeći po najavama današnjih sastava, takvu čast bi moglo imati svega 6 igrača – po 3 u redovima obje momčadi.

Tomečak, Leovac i Jugović s jedne, odnosno Maloča, Caktaš i Gotal s druge strane. To su imena onih igrača za koje su se Kek, odnosno Tudor i Vukas, odlučili za startere u sve tri utakmice. S druge strane, čak 39 igrača bi trebalo igrati u prvih 11 u ovim utakmicama – 19 kod Rijeke, 20 kod Hajduka s time da bi Bradarić trebao biti starter u obje momčadi u različitim utakmicama.

No, iako su obje momčadi dosta mijenjale, ipak su različite priče iza njih. Rijeka je izgubila nekoliko važnih igrača, prije svih Kramarića, a onda i Jajala, Moisesa, Krstanovića pa i Kvržića. No, na Kantridi su u zimskom prijelaznom roku odmah doveli zamjene za njih pa se nikako ne može reći da je ova Rijeka slabija od one jesenske. Naravno da će Kramarićev učinak biti teško nadomjestiti, ali kada Kek uigra ovu momčad, onda bi i to moglo izgledati dosta dobro.

S druge strane, Hajduk nije doveo niti jedno pojačanje, a s Poljuda su otišli standardni Bradarić, Kouassi i Milić. Otišao je i Tudor, koji više nije mogao surađivati s ovom upravom, a splitski klub je i dalje osuđen na stvaranje mladih igrača i njihovu brzu prodaju kako bi se u dogledno vrijeme napokon financijski konsolidirali.

Naravno da u cijeloj ovoj priči oko promjena sastava treba uzeti u obzir i ozljede. Samo za današnju utakmicu iz tog razloga ne konkuriraju Maleš, Moises i Hristov kod Rijeke, odnosno Mezga, Maglica i Kalinić kod Hajduka. Od svih njih samo Hristov ne bi bio u najužoj konkurenciji za startne pozicije...

Prva utakmica, 27. srpnja 2014.: Rijeka – Hajduk 4:2

Bilo je ovo 2. kolo HNL-a. Obje momčadi su još bile u Europi, Rijeka je u prvom kolu osvojila tri boda kod Zagreba, a Hajduk na Poljudu remizirao s Istrom. Momčad s Kantride je u ovoj utakmici pokazala da je puno bolja od Splićana. Do poluvremena je već bilo 4:1, a hat-trick je zabio Kramarić. Jednog je dodao Sharbini, a Samardžić je zatresao vlastitu mrežu. U drugom poluvremenu Caktaš je lijepim golom malo popravio dojam.

Druga utakmica, 5. listopada 2014.: Hajduk – Rijeka 1:1

Utakmica se igrala u Dugopolju, a ostala je upamćena po neredima Hajdukovih navijača. U njihovoj sjeni, Hajduk i Rijeka su podijelili bodove iako su gosti bili bliži punom plijenu. Hajduk je u vodstvo doveo Caktaš iz kaznenog udarca, a izjednačio je Kvržić s time da je Rijeci poništen Kramarićev gol zbog sumnjivo sviranog zaleđa Tomečaku.

Treća utakmica, 18. veljače 2015.: Rijeka – Hajduk

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Sandro GotalMijo CaktašMario MaločaVedran JugovićMarin LeovacIvan Tomečakinfografika

Ostale Vijesti