Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Imenjače, dolaziš ili? Bivši sportski direktor Rijeke pokušava angažirati Roberta Prosinečkog

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.03.23. | 21:37

Palikuča, kojeg navijači Rijeke ne pamte po dobrom, je u klub stigao prije manje od mjesec dana.

Izgleda kako bi se manje od dva mjeseca Apostolos Terzis mogao zadržati na klupi Arisa. Dolaskom novog sportskog direktora Roberta Palikuče, dionice grčkog stratega, koji je posljednjih pet godinu u klubu obnašao nekoliko različitih funkcija (trener mlađih uzrasta, pomoćni trener), naglo su se srozale. U šest dosadašnjih utakmica, Terzis je ostvario tri pobjede i tri poraza, a domaći posrtaj prošlog vikenda protiv PAOK-a mogao bi mu biti odlučujući.

Grčki mediji javljaju kako je Palikuča već krenuo u potragu za novim trenerom, a njegov ‘prvi pick’ je legendarni Robert Prosinečki. Žuti je posljednji angažman imao u slovenskoj Olimpiji iz koje nije otišao na lijep način, ali njegov je trenerski CV, u kojem stoji da je vodio klubove poput Crvene zvezde, Kayserispora i Denizlispora, dovoljno ‘jak’ kako bi ga angažirao Aris.

Grčka Gazzetta, čiji nam novinari javljaju kako je priča itekako ozbiljna, piše kako je Palikuča već odradio rundu pregovora s Prosinečkim te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da konačni dogovor, što još nije slučaj, uskoro bude postignut.

Za Aris igra niz veoma dobrih igrača od kojih se posebno ističu Manu Garcia, Jakub Brabec, Andre Gray, Juan Iturbe i Gervinho, a malo je nedostajalo da im se ovog siječnja priključi i Alen Halilović. Bivši hrvatski reprezentativac je odletio za Grčku, na aerodromu se slikao sa šalom Arisa, ali do potpisa u konačnici nije došlo. Iz kluba su prvo objavili kako bivši Vatreni nije prošao liječničke preglede, da bi se onda oglasio i Halilović koji je pojasnio kako Grci nisu na papir stavili ono što je bilo usmeno dogovoreno. Kako bilo, Halilović je raskinuo s Rijekom, za Aris potpisao nije te je do daljnjeg član nepopularnog Without Cluba.

U Arisu na Prosinečkog gledaju kao najbolji mogući izbor jer iza sebe ima uspjehe i kao igrač i kao trener. U svlačionici u kojoj onih pretjerano samouvjerenih ne nedostaje bi njegova riječ ipak imala posebnu težinu, a on bi se prometnuo u prvi Palikučin potez otkako je postao novi sportski/tehnički direktor kluba.

Iako je Palikuča u Rijeci napravio sve samo ne dobar posao te će se njegove katastrofalne poslovne odluke morati još neko vrijeme sanirati, u Arisu su mu, iz kojekakvih razloga, ipak odlučili dati priliku. U slučaju da uspije ‘slomiti’ Roberta Prosinečkog bi se sigurno ‘umilio’ vječno zahtjevnim navijačima, a sigurno je kako dolazak velikog Žutog ne bi bio kratkoročno rješenje, već dugoročno.

U svakom slučaju, pregovori i dalje traju, a imenovanje Roberta Prosinečkog novim trenerom ne bi trebalo nikoga iznenaditi, usprkos tome što je iz kluba zasad demantiraju ove vijesti. Veliki Žuti u Solunu? Ne znamo za vas, ali nama to zvuči jako zanimljivo…



Tagovi

Robert PalikućaRobert ProsinečkiArisGrčkagrčka nogometna liga

Ostale Vijesti