Promašena politika - upoznajte igrače od kojih je Real puno očekivao, a na kraju je dobio mrvice

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.02.15. | 12:43

Na spomen duela Barcelone i Reala, složit će se mnogi, riječ je o dva suprotna razmišljanja kada je u pitanju politika dovođenja, odnosno odgajanja igrača.

Istina, Barcelona je jedna od najrastrošnijih momčadi današnjice, ali poznato je kako su 2012. godine u susretu Primere protiv Levantea (4:0) od 14. minute igrali sa svih 11 igrača iz vlastite škole. Naravno, mnogi su navijači Reala unazad nekoliko godina zamjerali vodstvu svog kluba što sličnu sliku ne vide i na Santiago Bernabeu, ali Daniel Carvajal, Nacho i Jesé Rodríguez možda nagovješćuju nešto drugačiji prizor u budućnosti.

Unazad 10 godina, neznatan se broj Realovih klinaca probio do prve momčadi, a u ovom ćemo vam tekstu predstaviti pet imena kojima sudbina u Kraljevskom klubu nije bila naklonjena. Spominjali su se kao veliki talenti, ali su zajedno upisali manje minuta u bijelom dresu od još jednog prodanog Realovog klinca Alvara Morate.

RUBEN DE LA RED
Riječ je o jednoj od najvećih nada koju je istisnula Realova tvornica nogometa. Ruben De La Red upisao je svega 594 minute u Kraljevskom dresu, a jedini razlog zbog kojeg ovaj kraljevski dijamant nije uspio su, nažalost, zdravstveni problemi. Svoj potpuni procvat doživio je u sezoni 07./08. Real ga je u ljeto 2007. godine prodao Getafeu, a zatim ga je idućeg ljeta otkupio nazad za dvostruko veći iznos (6 milijuna eura). Razlog su bile njegove fantastične izvedbe u dresu Getafea gdje se nametnuo kao glavni plejmejker momčadi. U povratničkoj polusezoni nagovijestio je velike stvari i upisao 409 minuta u sedam nastupa. Ipak, veliki problemi sa srcem stopirali su njegovu karijeru na dvije godine, nakon čega se u potpunosti umirovio 2010. godine.

JAVIER BALBOA
Posljednjih deset godina madridskog Reala na svoj je način obilježio i Javier Balboa. I on je jedan od onih Realovih klinaca koji se nisu uspjeli nametnuti kraj skupocjenih Galacticosa, a unutar posljednje dekade imao je tek 135 minuta za klub sa Santiago Bernabeua. Radi se o krilnom veznjaku koji je svoje prve korake započeo u Realovim najmlađim uzrastima, ali ga je nogometni put, preko Racinga, Benfice, Cartagene, Albacetea i Beira Maresa, odveo na koncu do Estorila. No, i danas se sjeća svoja dva pogotka u bijelom dresu. Prvi mu je namjestio Robinho protiv Olympiacosa 2007. godine, a drugi je zatresao u španjolskom Kupu kralja Alicanteu.

DANI PAREJO
Vrlo vjerojatno jedan od najvećih propusta vodstva Reala kada je riječ o igračima iz njihove nogometne škole unazad deset godina. Ovaj 25-godišnjak je upisao svega 77 minuta u dresu madridskog kluba koji ga je 2009. odlučio prodati Getafeu za mizernih 3.5 milijuna eura. Dani Parejo se tamo zadržao svega dvije godine kada za duplo veći iznos odlazi u Valenciju. Od tada je postao jedan od ključnih igrača Šišmiša, a o kakvoj se igračkoj veličini radi govori i podatak da danas na Mestalli nosi kapetansku traku, a tržišna cijena mu je dosegla 18 milijuna eura.

MIGUEL ANGEL NIETO
Nagovještavala se velika karijera ovog Realovog klinca na Santiago Bernabeu, ali danas 29-godišnjak brani boje španjolskog trećeligaša Lleide. Usitinu nesretan put španjolskog desnog krila koji je svojedobno bilježio impresivne brojke u C sastavu Reala. U 48 nastupa zabio je 28 golova i smatralo ga se nadolazećom zvijezdom koja bi mogla opasno priprijetiti glavnim zvijezdama Kraljevskog kluba. Svoje jedine dvije prilike u prvom sastavu Reala imao je u sezoni 06./07. Ukupno 29 upisanih minuta kao da je bio prevelik udarac za tada 21-godišnjaka.

ALBERTO BUENO
Danas 26-godišnji Alberto Bueno spominjao se kao legitimni nasljednik Raula u samom vrhu Kraljevskog napada. U svojoj prvoj sezoni u najmlađim uzrastima zabio je 37 pogodaka u 37 nastupa, što su podaci kojih se ne bi posramio ni Lionel Messi u svojim najmlađim danima. Odmah je nakon toga prebačen u Real Castillu, a u ljeto 2008. konačno je prebačen u prvi tim momčadi sa Santiago Bernabeua. Ipak, debi je stigao par mjeseci kasnije u Kupu kralja protiv Real Uniona, a zabio je i pogodak u Realovoj pirovoj pobjedi 4:3. I on je, poput Nieta, imao dva službena nastupa u bijelom dresu, a drugi je upisao u prvenstvenom susretu protiv Recreativa kada je ušao u igru umjesto Raula, a utakmicu je završio sa sveukupno 23 minute u Kraljevskom dresu. Danas uspješno brani boje Rayo Vallecana s 26 godina na leđima i do ovog trenutka 8 pogodaka u svojoj statistici Primere.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Javier BalboaDani ParejoMiguel Angel NietoAlberto BuetoRuben de la RedReal Madrid

Ostale Vijesti