Ima se, može se: 'Šumari' platili 7 milijuna eura za napadača iz treće lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.08.14. | 14:10

Nevjerojatnih 5,5 milijuna funti, odnosno nešto manje od 7 milijuna eura, potrošio je Nottingham Forest na dovođenje napadača koji je do sada igrao u trećoj engleskoj ligi.

Nekadašnji dvostruki europski prvak nije štedio da bi osigurao usluge 21-godišnjeg napadača Britta Assombalonga koji je u prošloj sezoni za Peterborough u svim utakmicama postigao 33 gola u svim utakmicama, a 23 pogotka u League One bila su mu dovoljna da zauzme drugo mjesto na listi strijelaca. Međutim, kako njegov Peterborough nije izborio plasman u Championship, tako je i Assombalonga odlučio promijeniti klub. Spominjalo se kako je nekoliko premierligaških klubova zainteresirano za njega, ali na kraju se ostvario plasman u Nottingham.

'Šumari' su ovim dovođenjem srušili svoj dosadašnji rekord što se tiče plaćanja odštete. Do sada su najviše platili Pierre van Hooijdonka kojeg su 1997. Celticu platili 4,5 milijuna funti. S druge strane, Peterborough je za godinu dana zaradio 3 milijuna funti. Naime, prošle godine su Watfordu za Assombalonga platili 1,5 milijun funti. Inače, ovaj 21-godišnjak je rodom iz Kinshase, ali se već s 8 mjeseci preselio u Englesku. Do sada je odbijao nastupiti za mlade engleske reprezentacije, ali još nije igrao ni za reprezentaciju Konga.

No, nije Assombalonga jedino pojačanje Nottinghama. Iz kluba su objavili kako će se momčadi Stuarta Pearcea priključiti 24-godišnji engleski krilni napadaš Michail Antonio. On je do sada igrao za Sheffield Wednesday koji će na ime odštete dobiti između 1,5 i 2 milijuna funti.

Da u Nottinghamu ne bi bilježili transfere samo u rubrici 'dolasci' pobrinuo se 27-godišnji napadač Ishmael Miller koji je raskinuo ugovor sa 'Šumarima' i dogovorio jednogodišnju suradnju s Blackpoolu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Nottingham ForestBritt Assombalonga

Ostale Vijesti