Henry Browne/Action Images
Henry Browne/Action Images

Ilija Jurković, nekadašnji švedski U-17 reprezentativac, osuđen na 11 godina zatvora

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.07.21. | 16:57

Igrao je zajedno s Alexanderom Isakom, a kad je danas prvi napadač Švedske napravio iskorak, Jurković je nestao. Danas švedski mediji ovog 24-godišnjaka nazivaju jednom od najopasnijih osoba u Stokholmu.

Život piše čudne priče.

Švedski mediji danas su izvijestili kako je Ilija Jurković, nekadašnji U-17 reprezentativac Švedske i velika nada tamošnjeg velikana AIK-a, danas je osuđen na 11 godina zatvora.

Jurkoviću se na teret stavljaju svakakve stvari, a najviše se ističu planiranje ubojstva, posjedovanje oružja i otmica.

Iako su od njega očekivali velike stvari na nogometnim travnjacima, njegova karijera nije dugo potrajala. Sa samo 20 godina prekinuo je igračku karijeru i okrenuo se kriminalu. Što ga je nagnalo na tu odluku zasad nije poznato, ali da je u tome bio 'uspješan' da se i zaključiti po tome što ga švedski mediji nazivaju jednom od najopasnijih osoba u Stokholmu.

Tadašnji trener prve momčadi AIK-a, Andreas Alm, navodno je bio očaran igračkom kvalitetom i talentom mladog Jurkovića. On je čak u nekoliko navrata prisustvovao treninzima prve momčadi, ali se neposredno prije prelaska iz juniorski u seniorski nogomet teško ozlijedio nakon čega mu je karijere krenula u nekom potpuno drugom smjeru.

Zanimljivo, iako je on tri godine mlađi, s Jurkovićem je igrao i Alexander Isak kojeg su još kao ulaznog kadeta 'gurali' da igra s juniorima. Isak je danas prvi napadač Švedske, a Jurković…

„Volim ja nogomet i dalje. Igram ga i danas kad nam to dopuste. Gledam ga stalno, zanimljiv mi je i dalje. Bilo je to vrijeme kad sam… Izgleda da sam svoje vrijeme trošio na neke druge stvari. Razumijete me? To je moja greška“, rekao je Jurković u intervjuu za afronbladet prije nekoliko dana.

Objašnjavao je kako ga je ozljeda koštala puno toga…

„Ja se nikad nisam družio s ljudima iz škole ili sa suigračima. Ja sam imao svoje prijatelje u kvartu i vrijeme sam provodio s njima. Kad bih imao okupljanje s momčadi u osam ujutro jer taj dan imamo utakmicu, ja sam noć ranije znao ostati budan do tri ujutro i družiti se s mojim prijateljima. Spavao bih dva do tri sata i onda bih igrao. A kad je došla ozljeda, oporavku nisam pristupio ozbiljno kao što sam trebao i onda sam još više bio sa svojim prijateljima. Imao sam vremena…“, priča nekad velika nada AIK-a.

„Moj domet? Prvu ligu sam sigurno mogao igrati, vidim to sad po igračima koji igraju“, istaknuo je 24-godišnjak.

Cijeli intervju u izvornom obliku pročitajte OVDJE


Tagovi

Alexander IsakPrva švedska nogometna ligaIz drugog kuta

Ostale Vijesti