Iličević spasio HSV debakla, ali slavni klub je na rubu povijesnog ispadanja iz Bundeslige (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.05.15. | 23:30

HSV doma odigrao 1:1, što znači da će za ostanak u ligi morati upisati gostujuću pobjedu ili barem remi 2:2...

Iza nogometaša HSV-a je teška sezona, a takva će biti i do samog kraja. U posljednjem kolu pobjedom protiv Schalkea spasili su se ispadanja, izborivši razigravanje s drugoligašem. Međutim, večeras je HSV na svom stadionu odigrao samo 1:1 s Karsruherom. Jedini njemački klub koji nikada nije ispadao iz Bundeslige od njezinog osnutka 1964. godine tako je vrlo blizu velike sramote...

Za HSV su od samog početka startali Ivica Olić i Ivo Iličević, koje je već u 4. minuti šokirao gol Rouwena Henningsa za 0:1. Bila je to kazna za Olićev promašaj samo minutu ranije, ali i Henningsova osveta HSV-u u kojem je počeo karijeru, da bi ga se riješili kao "neperspektivnog".

Nakon početnog šoka domaćin se oporavio i preuzeo inicijativu, no drugoligaš ih je mogao nokautirati početkom drugog poluvremena. U istom napadu, u razmaku od nekoliko sekundi, vratnicu su pogađali Torres i Nazarov.

Poraza je HSV spasio Ivo Iličević u 73. minuti, svojim prvim golom u sezoni. Odigrao je Iličević cijelu utakmicu, dok je Ivica Olić travnjak napustio minutu prije kraja uz ovacije tribina. Prije toga je propustio šansu za preokret.

Uzvrat u Karlsruheu je na rasporedu u ponedjeljak, a nakon toga će biti poznato svih 18 sudionika Bundeslige sljedeće sezone. Podsjetimo, iz elitnog ranga izravno su ispali Paderborn i Freiburg, dok su direktnu promociju iz druge u prvu ligu izborili Ingolstadt i Darmstadt.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HSVKarlsruherIvo IličevićIvica Olić

Ostale Vijesti