EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Ikona Rijeke neće produljiti s poljskim velikanom, slijedi li povratak na Rujevicu?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.03.21. | 09:13

Malo koji stranac je imao takav status u Rijeci, a svojevremeno je i njegov otac branio boje kluba s Kvarnera.

Sezona 16/17. za svakog navijača Rijeke zauvijek će ostati u srcima. Klub s Kvarnera prvi je put u klupskoj povijesti osvojio dvostruku krunu, igrali su izvrstan nogomet te su pod trenerskom palicom Matjaža Keka ostvarili snove svih svojih simpatizera koji su dotad takve stvari samo sanjali.

Mnogo je bilo faktora za osvajanje naslova. Sigurna obrana s Matejom Mitrovićem i Josipom Elezom u glavnim ulogama, veznom linijom ordinirali su Maleš, Mišić i Bradarić, dok su 'gore' igrali Gorgon, Andrijašević i Gavranović. Ipak, ono što je bio najveći 'forte' bila je fenomenalna desna strana kojom su ordinirali Stefan Ristovski i Marko Vešović.

Desni bek iz Sjeverne Makedonije ove se zime vratio u HNL, u Dinamo, a s tim potezom definitivno je slomio srce mnogim navijačima koji to nisu mogli ni zamisliti. Ristovski je imao status ikone na Rujevici, njegova bespoštedna borba i fantastični ubačaji imali su veliku ulogu u osvajanju naslova, a osim svega navedenog, uvijek je bio spreman potući se za bijeli dres. Nakon što mu je rečeno da na njega ne računaju u Sportingu, Ristovski je morao tražiti hitan izlaz, a kad se pojavila mogućnost dogovora s Dinamom, nije puno razmišljao. Njegov prvi i jedini cilj je Euro 2021. godine, a da je ostao sjediti na klupi u vodećoj momčadi Portugala, postoji mogućnost da bi izgubio mjesto u početnih 11.

„Vi dovedete ovo čudo od Ristovskog besplatno, a ja dam dva milijuna eura za Stojanovića“, jednom je prilikom na Rujevici rekao Zdravko Mamić. Nije njegova želja bila kritizirati slovenskog braniča, već pohvaliti dvojac Mance – Juričić za odličan skauting kad su doveli relativnog anonimca iz Spezije na Rujevicu.

Ako je Ristovski bio miljenik navijača, teško je onda objasniti status Marka Vešovića. Srce i duša momčadi Rijeke, jedan od onih igrača koje naprosto obožavate ako igra za momčad koju vi simpatizirate, a 'mrzite' ukoliko stoji na suprotnoj strani. Fenomenalna motorika, brzina, srčanost i bespoštedna borba nešto je što ga je krasilo tih sezona.

„Napišite da je Rijeka prva“, rekao je Marko Vešović, uz nekoliko popratnih psovki, nakon utakmice na Maksimiru (1:1), na kojoj je Rijeka istaknula kandidaturu za naslov prvaka i ostala neporažena na najtežem mogućem gostovanju za sve HNL klubove.

Vešović je u tandemu s današnjim desnim bekom Dinama Stefanom Ristovskim radio ogromne probleme svim svojim protivnicima, a mnogi su uvjereni da je to najbolji tandem na desnoj strani terena koji je ikada harao HNL terenima.

Crnogorac je iz Rijeke zaradio transfer u Legiju iz Varšave, a na stolu je imao i ugovor španjolskog Betisa. Odlučio se za poljskog velikana, uskoro postao i tamo miljenik navijača, ali ove sezone nije upisao nijedan nastup za momčad budući da se i dalje oporavlja od teške povrede križnih ligamenata.

Iz poljske prijestolnice stižu informacije kako Legija zasad ne planira produljiti suradnju s Vešovićem koji će na kraju ove sezone postati slobodan igrač. Naravno, takvo što odmah je zagolicalo maštu navijača Rijeke koji bi ga rado vidjeli ponovno na Rujevici.

Povrh svega, Vešović je ostao u dobrim odnosima s Riječanima, naročito (zamjenikom) sportskim direktorom Ivanom Manceom pa tako ne treba odbacivati mogućnost povratka u HNL.

Naravno, Crnogorac bi eventualnim povratkom tražio da postane najplaćeniji igrač Rijeke, a budući da je Damir Mišković u nekoliko navrata isticao kako je njegova želja da se klupski proračun za sljedeću sezonu dodatno smanji, upitno je koliko je Rijeka u stanju ponuditi za brzonogog krilnog veznjaka, a po potrebi i desnog beka.



Tagovi

Marko VešovićHNK RijekaLegia

Ostale Vijesti