Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Ikona HNL-a, ali i trener Hajdukove filijale, među glavnim kandidatima za klupu bordo kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 13:03

Prvi je vodio je tri hrvatska prvoligaša, a iz posljednjeg kluba otišao je nakon crnog niza od sedam poraza, dok je drugi u nedavnom razgovoru za Germanijak istaknuo kako je njegova momčad ostala u ligi na krilima Hajduka

Krunoslav Rendulić i Nermin Bašić među glavnim su kandidatima za mjesto glavnog trenera Sarajeva, javljaju brojni mediji iz susjedne BiH. Rendulić je istinska HNL ikona. Posljednji trenerski angažman imao u Gorici iz koje otišao nakon niza od sedam poraza, a na klupi ga je naslijedio Samir Toplak. Rođeni Vinkovčanin je prije Gorice vodio Istru 1961 i Šibenik.

Bordo klub je netom završenu sezonu okončao na četvrtom mjestu Premijer lige. Ove sezone na klupi Sarajeva bili su Goran Sablić i Aleksandar Vasoski, dok je u klubu nekoliko bivših HNL-ovaca poput Mujakića, Oremuša i Bagarića.

Sarajevo je prošle sezone osvojio sedmi Kup čime su najuspješniji klubu u BiH, dok su naslov prvaka osvajali u pet navrata, što znači da jedini trofejniji klub od njih Zrinjski koji je ove sezone osvojio sedmi naslov prvaka.

Nermin Bašić je pak ove sezone s Hajdukovom filijalom Radomljem napravio sjajan posao u Sloveniji što mu je također osiguralo ulogu jednog od glavnih kandidata. 38-godišnjak rodom iz Travnika je s Radomljem ovu sezonu okončao na šestom mjestu Prve slovenske lige, što je pravi pothvat budući da je momčad preuzeo u iznimno teškoj situaciji.

U nedavnom razgovoru za Germanijak Bašić je istaknuo kako je u ligi ostao na krilima Hajduka, dok je ove subote za medije iz BiH priznao da ga je Sarajevo kontaktiralo.

“Sada da kažem da nije bilo kontakta, slagao bih, ali treba imati na umu da je Sarajevo kao klub privlačno i mnogim drugim trenerima. Šta bude, bude. Generalno gledajući, Sarajevu je potreban reset i ozbiljna strategija za dalje. Vjerujem da sa gospodinom Mirvićem, kojeg poznajem već pola godine, mogu napraviti dobre stvari”, izjavio je Bašić za portal Reprezentacija.ba. Bašiću je istekao ugovor s Radomljem, ali prema nekim informacijama potpis novog ugovora čista je formalnost. No, Radomlje bi s tom formalnošću trebalo požuriti, jer nije baš da Bašić 'nema gdje':

„Radomlje mi je prva opcija, u Sloveniji sam pronašao svoj mir, ali vidjet ćemo šta će biti. Sa četiri kluba sam razgovarao. Slušam, razmišljam šta je najbolje za moju karijeru. U naredna dva do tri dana ću odlučiti”, dodaje Bašić.


Tagovi

FK SarajevoSarajevoKrunoslav RendulićNermin Bašić

Ostale Vijesti