Igrao za Hajduk i mladu repku, a sa samo 24 godine otišao u drugu slovensku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.10.19. | 16:31

Ovaj rođeni Zagrepčanin pokušava oživiti svoju karijeru u susjednoj Deželi

Ipak, nakon točno dvije godine vjerovanja i čekanja, Hajduku je prekipjelo, pa su tako tada 22-godišnjaku rekli kako slobodno može potražiti novi klub. I onda se, odnekud, pojavila Austrija Beč, koja je odlučila dovesti ovog lijevog beka koji ujedno može pokriti i poziciju defenzivnog veznjaka da im se priključi te su s njim potpisali dvogodišnji ugovor.

Igrač o kojem pričamo zove se Marko Pejić, ali usprkos svim prilikama ovaj zanimljivi igrač nikako nije uspio opravdati sva očekivanja koja su stavljena pred njega. Nakon godine i pol u glavnom gradu Austrije, Pejiću su se zahvalili na suradnji pa je tako ovog ljeta on postao slobodan igrač.

Iako postoje mnogi klubovi u prvoj HNL koji muku muče s tom famoznom pozicijom lijevom beka, nitko se od njih nije odlučio angažirati Pejića koji je potom u nadi da oživi svoju karijeru otišao u Koper, slovenskog drugoligaša u koji već dugi niz godina u svojim redovima stalno ima nekoliko Hrvata.

Zanimljivo, u ovom trenutku Koper ima na raspolaganju ima tri lijeva beka, a svi su dobro poznata imena u hrvatskom nogometu. Najskuplji, najpoznatiji, a usudit ćemo se napisati i u ovom trenutku najbolji je Goran Jozinović, jedan od rijetkih igrača koji se može pohvaliti trofejom „Hajdučkog srca“ kojeg je osvojio 2013. godine. Jozinović je ovu sezonu započeo kao igrač Varaždina, ali se nakon nekih nesuglasica s upravom kluba odlučio napustiti novog hrvatskog prvoligaša te je odlučio svoju karijeru nastaviti u Kopru.

Drugi u niz je Stipe Vrdoljak, još jedan jako zanimljivi igrač koji se sa svojih 26 godina može pohvaliti kako je nogomet igrao u dosta zanimljivim klubovima kao što su Pescara, Hajduk i švedski AIK.

Pejić tako ima i više nego ozbiljnu konkurenciju za poziciju na kojoj po mnogima može dati najviše, ali se, barem zasada, nije uspio nametnuti treneru Miranu Srebrniću pod kojim je dosada upisao svega 27 minuta.

Ali dobro, to nije ni čudno budući da je u klub stigao prije točno 10 dana, a očito je kako ga njegovi novi poslodavci postepeno žele uvoditi u igru da bi ga s vremenom pretvorili u standardnog igrača prvih 11.

Za kraj izdvajamo kako se Koper u ovom trenutku nalazi na drugom mjestu druge slovenske lige te kako imaju jednak broj bodova kao prvoplasirana Gorica koja je u ovom trenutku, barem na papiru, ispred njih radi bolje gol razlike.

Još uvijek nije kasno za ovog mladića (koji ima tri nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske) te će mu sezona u Kopru biti jedna od prijelomnih u životu. Nadamo se kako je ovaj korak u nazad napravljen samo kako bi u skorijoj budućnosti mogao napraviti dva unaprijed, ali što će od svega biti, pokazat će vrijeme…

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Austrija BečHajdukKoperMarin Pejić

Ostale Vijesti