Action Images/Paul Burrows
Action Images/Paul Burrows

Igrao Premier ligu i Ligue 1, a sad nastavlja u iranskom klubu gdje je donedavno igrao bivši hajdukovac

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 28.10.21. | 11:51

Za njega je dosad ukupno plaćeno 16 milijuna eura odšteta, ovog ljeta je našao novi klub koji sad napušta nakon dva mjeseca

Posljednjih dana na popularnom Transfermarktu među traženijim imenima pojavilo se jedno relativno nepoznato. Riječ je o beninskom reprezentativcu, rođenom u Francuskoj, Rudyju Gestedeu. Ovaj napadač izbio je među najtraženije igrače iz razloga što je jučer potpisao s iranskim velikanom Esteghalom, klubom u kojem su ostavili traga Hrvati, a donedavno je igrao i bivši lijevi bek Hajduka Hrvoje Milić.

Gestedeov odlazak u Iran je pomalo i iznenađenje kada znamo da je riječ o igraču koji je nekada tresao mreže u Francuskoj i Engleskoj. Tijekom karijere upisao je 178 nastupa u Championshipu i 51 u Premier ligi, a mreže je tresao ukupno 54 puta. Branio je boje Middlesbrougha, Aston Ville, Blackburna, Cadiffa u Engleskoj, a u Francuskoj je igrao za matični Metz te Cannes.

Najbolja sezona bila mu je 2014./'15. kada je u 39 nastupa za Blackburn zabio 20 golova, a to mu je i osiguralo transfer od 8,5 milijuna eura u Aston Villu. 2017. godine otkupio gaje Middlesbrough za 7,1 milijuna eura, a tijekom njegove karijere za njega je plaćeno odšteta oko 16 milijuna eura.

U ljeto 2020. karijera mu je krenula silaznom putanjom. Napustio je Middlesbrough početkom srpnja 2020. i bio je bez kluba sve do kraja studenog iste godine kada je angažman pronašao u Melbourneu. Australski klub napustio ovog ljeta i stigao na Cipar, koji je sad napustio nakon samo dva mjeseca.

S iranskim klubom potpisao je ugovor na godinu dana.


Tagovi

Iran

Ostale Vijesti